Bergen tingrett har dømt den 39 år gamle Fana-kvinnen til 60 dagers fengsel, halvparten på vilkår, for det grove underslaget. Retten legger spesielt vekt på at kvinnen misbrukte en betrodd stilling til å skaffe seg pengene.

Retten har ikke funnet bevis for at kvinnen overførte pengebeløpet med vilje. Derimot mener de at hun bevisst valgte å bruke penger som hun visste tilhørte arbeidsgiveren. Kvinnen skulle rettmessig overføre 97,50. Beløpet som kom inn på kontoen var 97000,50 kroner.

Dette gikk bra helt til sjefen kom tilbake på jobb, og rutinemessig gikk gjennom papirene.

— Jeg ble selvsagt veldig skuffet over at en betrodd medarbeider kunne gjøre noe sånt, sa den daglige lederen av bedriften, da BT omtalte saken i forrige uke.

Undersøkelser som bedriften og politiet har gjort, har ikke avdekket flere uriktige pengetransaksjoner. Pengene som Fana-kvinnen lurte til seg, skal hun ha brukt til å dekke private forbruk.

Da underslaget ble oppdaget, gikk sjefen rett til kvinnen og ba om en forklaring.

— Hun strittet imot fra første stund. Selv ikke når bevisene ble klare, la hun kortene på bordet. Hun har ikke beklaget seg, tvert imot, uttalte den daglige lederen.

I går kom derimot kvinnen med en fullstendig tilståelse i Bergen tingrett. Hun har valgt å ta betenkningstid på om hun vil godta dommen, som betyr at hun må 30 dager bak murene.