RUNE SOLHEIM

«Alene hjemme» er kanskje en morsom julefilm. Men Elin Heggøy synes ikke tanken på å feire jul uten resten av familien er særlig morsom.

— Jeg forstår selvfølgelig at det er vanskelig å gi meg fri midt i julerushet. Timelistene er fulle og vi arbeider allerede ekstra. Det er det som gjør situasjonen så fortvilet, sier Elin Heggøy til Bergens Tidende.

— Minstejenta Charlotte får i hvert fall ikke reise hvis ikke jeg reiser. Jeg orker ikke sitte igjen her helt alene, sier hun.

Lørdag klokken seks om morgenen må familien på seks dra av gårde. Har de ikke klart å skaffe en frisør til da, blir det bare fire - og ikke seks - som reiser.

— Det er veldig trist hvis ikke Elin og Charlotte kan være med, sier stebarnet Marthe.

Hun og søsteren Michelle gleder seg ekstra mye, siden det er første gangen de flyr og første gangen de reiser til Syden.

En periode så det ut som om de skulle få en vikar fra lokalmiljøet. Men så gikk ikke det likevel. I frustrasjon kontaktet nemlig Elins samboer, Morten Tonheim, programposten «Det fikser P1». Da meldte det seg en kvinne fra Stavanger. Hun ville stille opp, men da ting begynte å ordne seg, trakk hun seg. Nå har familien bare dagen i dag på å få tak i en frisør.

Foreldrene til faren i huset, Morten Tonheim, har kjøpt hus i Benidorm i år. De spanderer turen på familien og gleder seg til å se alle barnebarna.

— Vi holder muligheten åpen helt til siste slutt, det må vel gå an å skaffe en person til å steppe inn for Elin? sier Tonheim.

Kjenner du en frisør som kan hjelpe familien, kan du ringe til Morten Tonheim på telefon 99213623.

FRISØR TRENGER HJELP: Familien Heggøy/Tonheim får gratis sydentur av Morten Tonheims foreldre. Men Elin Heggøy risikerer å måtte bli hjemme fordi hun mangler vikar til jobben i frisørsalongen.
Knut Egil Wang