— Da vi fikk beskjeden var det sånn, «oi dette er plutselig en virkelighet». Vi ble kjempeglade og gledet oss til å starte og lage skolen, sier leder Merete Iversen i Foreningen Nyskolen i Bergen.

Etter planen skulle første skoledag være om en knapp måned. Men beskjeden fra Utdanningsdirektoratet kommer for sent for å starte skolen til høsten. Det synes Iversen er trist.

— Søkeprosessen har tatt veldig lang tid. Vi ble lovet svar i juni i fjor, sier Iversen.

Samtidig ser hun fordelen av å ha et helt år å forberede skolestart.

— I løpet av det neste året skal vi danne et godt grunnlag for skolen. Vi skal også finne foreldre og barn som er interesserte. Uten dem blir det ingen skole.

Nyskolen i Bergen er den eneste grunnskolen i Bergen som har fått godkjenning fra Utdanningsdirektoratet i denne omgangen. Skolen vil starte med 40 elever, for så å øke til 100 barn i løpet av 4 år. I alt skal det ansettes 3-4 lærere, avhengig av elevtall. Nyskolen i Bergen er politisk og religiøst uavhengig. Skolen planlegger oppstart i Fana bydel, men er åpen for elever fra hele Bergen.

Kvam kristne skule i Hordaland og Sunnfjord ungdomsskole i Førde har også fått godkjenning til å drive undervisning på grunnskoleplanet.