Kommunens nye nettsider ble lansert i dag. Nå kan du søke om barnehage— og SFO-plass, og skjenkeløyve, direkte i den nye portalen.

«I den nye portalen skal all informasjon være tilgjengelig gjennom enkle og fleksible søk basert på emner og emneord. Det er også mulig å benytte en alfabetisk oversikt. Slik skal informasjon, tjenester og ansatte være enkle å finne på flere måter. I tillegg er det lagt vekt på elektronisk utføring av tjenester, som for eksempel søknad til barnehage og skolefritidsordning», skriver kommunen i en pressemelding.

Målet er at en rekke andre kommunale tjenester skal kunne ordnes direkte på nettisidene, på samme måte som når man bestiller flybilletter eller bruker nettbank.

Trenger du barnehageplass? Da kan du finne alle barnehager i ditt område på kartet, hake av de du ønsker og prioritere dem. Så sender du ønsket. En datamaskin regner ut hvordan barnet ditt ligger an i køen.

— Alt skjer uten at en saksbehandler har tatt i saken. Tidligere måtte kommunens folk selv fylle inn alle opplysninger og sette opp listene. Nå kan saksbehandlerne konsentrere seg om dem som har spesielle behov, sier Lars Tveit, direktør for konkurranse og utvikling i Bergen kommune.

Kommunen lanserte sin nye portal i dag.
FAKSIMILE: BERGEN KOMMUNE