KAREN R. TJERNSHAUGEN

— Det er gøy for oss å tilby noe til studentene som de faktisk har råd til å kjøpe, sier mekler Kurt Fridtjof Buck fra Eiendomsmegler vest .

Leilighetene i Michael Krohns gate 8 er fra 19 til 27 kvadratmeter store, og selges for en fastpris på mellom 690.000 og 870.000 kroner. De aller fleste leilighetene er på 22 kvadratmeter og selges for 800.000 eller mindre.

— Dette er enkle og greie leiligheter for studenter, ukependlere eller folk som vil kjøpe en leilighet med tanke på utleie, mener Buck.

Kan selges videre

Leilighetene ved Danmarksplass har til nå blitt leid ut gjennom firmaet Bergen Housing. Husleien har ifølge Buck i snitt ligget på 3.500 kroner per enhet. Nå er leilighetene blitt pusset opp med blant annet flislagte gulv på badene og nye kjøkkenskap. Standarden er forholdsvis enkel.

Buck reklamerer med at de månedlige utgiftene kan bli under 3.000 kroner dersom kjøperen velger avdragsfrihet de første årene.

Stor interesse

I motsetning til mange andre boligprosjekter rettet mot ungdom, som for eksempel Startbo, er leilighetene på Danmarksplass selveiende og uten fellesgjeld. Det er ingen restriksjoner mot utleie eller videresalg av boligene.

— Det er første gang et så stort prosjekt med 1-roms selveierleiligheter legges ut for salg i Bergen. Vi har loddet stemningen litt, og tror dette er en type leiligheter som det er mangel av på markedet og som veldig mange ønsker å kjøpe, sier eiendomsmekleren.

Bare én visning

Visningen holdes torsdag fra 18.00 til 20.00. Fredag morgen klokken 08.30 legges leilighetene ut for salg. Kjøpere må møte opp personlig, og de som kommer først får velge ut leilighetene de helst vil ha. Fra klokken 12.00 åpnes det også for kjøp over telefaks.

— Sannsynligheten for at alt blir solgt ved første visning er helt klart til stede, mener Buck.

SNART I MÅL: Vaktmester Pham Vanut (til venstre) jobber på spreng for at alle leilighetene skal stå klare til eiendomsmekler Kurt Fridtjof Buck skal vise dem frem torsdag. Innflytting for prosjektet blir i midten av august.<p/>FOOT: HELGE SUNDE
MICHAEL KROHNS GATE 8: Mekler Kurt Fridtjof Buck fra Eiendomsmegler vest tror alle de 58 leilighetene kan bli revet bort etter første visning. Han reklamerer med månedskostnader på under 3.000 kroner.<p/>FOOT: HELGE SUNDE