— Med seks-syv poeng i de fire kampene beholder vi tabellteten når julen ringes inn, sier Fältnäs.

Kveldens kamp mot gullrival Runar er den første av fire seriekamper for Fyllingen i desember. - Vi er i en posisjon der alt vi gjør betyr noe, sier Fyllingen-trener Anders Fältnäs.

Kveldens kamp mot Runar er den første av fire i julemåneden der motstanderne i tur og rekke heter Runar (h), Stord (b), Bodø (h) og Drammen (b).

Anders Fältnäs forventer stinn brakke og rundt 1000 tilskuere i Framohallen mot Runar.

— Dette er en firepoengskamp der vi bør dra fordel av hjemmebane. Derfor er det viktig at folk kommer og støtter oss, frir Fyllingen-treneren.

Jevnt i toppen

Gjestende Runar ligger ett poeng bak Fyllingen før kveldens godbit, og går forbi med seier. Mens Haslum på annenplass er à poeng med bergenserne. Bæringene møter Nærbø på Nadderud, og kan med kalasseier overta teten på bedre målforskjell selv om Fyllingen knebler Runar.

— Dette er virkelig moro. Vi er i en posisjon der alt vi gjør betyr noe. Og gjett om Runar har lyst på skalpen vår, blunker Fältnäs. Som etter sortien i NM og cupvinnercupen har kun ett fokus resten av sesongen.

— Seriemesterskapet henger skyhøyt. At vi har bare det å tenke på, kan faktisk være en fordel.

Preben Rasmussen sliter med et kranglete kne og er usikker foran duellen mot laget fra Sandefjord. Hans strekkollega Andreas Gjeitrem har to ømme akillessener å stri med, men 23-åringen er klar. Det samme er Thomas Drange etter en travel uke med herrelandslaget.

— Jeg er topp motivert, garanterer høyrebacken.

Gjesdal vil bli fulltidstrener

Topp motivert er også Vidar Gjesdal. Runars daglige leder og hjelpetrener har ikke glemt oppgjøret i Framohallen sist sesong, der sandefjordingene tapte med 11 mål.

— Vi må stå imot Fyllingens angreps- og kontraspill. Det trykket de legger i det ble rent for mye for oss i fjor.

— Dere stiller med fullt mannskap?

— Ja, for første gang denne høsten. Det gir oss nye muligheter som vi akter å benytte oss av. La gå at Fyllingen er favoritter, de er Norges beste lag - men vi ønsker inderlig å stresse de andre topplagene, lover den tidligere Fyllingen-veteranen. Kontrakten hans med Runar løper ut til våren, og Gjesdal har en videre plan.

— De siste fire årene har jeg hatt tusen jern i ilden. Nå ønsker jeg å satse for fullt på trenergjerningen de neste to-tre årene.

— En heltidstrenerjobb?

— Ja. Jeg ønsker å utvikle meg som trener og vil ha fullt fokus på det.

— Hvor finner du den muligheten? Vestpå?

— Jeg holder alle muligheter åpne, sier 34-åringen.

VIL HA 1000 TILSKUERE: Runar ligger bare ett poeng bak Fyllingen før kveldens kamp. - Dette er en firepoengskamp. Derfor er det viktig at folk kommer og støtter oss, sier Fyllingen-trener Anders Fältnäs.