KRISTIN JANSEN

Gulating lagmannsrett svarte nei på skyldspørsmålet både når det gjaldt den angivelige voldtekten og spørsmålet om oppreising til den fornærmede kvinnen. Dermed blir frifinnelsen fra Midhordland tingrett stående.

— Min klient er veldig lettet. Etter min mening har juryen også kommet fram til et helt riktig resultat, sier forsvarer Jon Håkon Hegdahl som representerer mannen som var tiltalt for voldtekten.

Det var etter en langvarig fest i julen 2003 at kvinnen, som da var 19 år gammel, anmeldte 33-åringen for voldtekt. Utpå formiddagen 26.desember ble hun trøtt og gikk og la seg i en seng i naboleiligheten. Mens hun lå der kom tiltalte inn på rommet og begynte å gjøre tilnærmelser til henne. Ifølge mannens forklaring svarte hun gjentatte ganger bekreftende på at hun ønsket sex, og han gjennomførte deretter samleie med henne.

Kvinnen på sin side hevder at hun ikke husker noe som helst fra episoden. Først dagen etter skjønte hun hva som hadde skjedd fordi hun snakket med en kamerat som hadde vært tilstede på festen.

— Kvinnen var så beruset at hun ikke ante hva som foregikk. Hun kjente heller ikke mannen fra før, sier bistandsadvokat Kari Hjortås og legger til at hennes klient er svært skuffet over avgjørelsen i lagmannsretten.