I stedet har Bergen tingrett dømt fem av de tiltalte for seksuell handling med en banan.

Retten mener at bruken av bananen mot 33-åringen ikke kan anses som en voldtekt. I stedet har de funnet at det er snakk om en seksuell handling. En av grunnene er bananen. Da den ble beslaglagt av politiet etter flere dager, var den i en slik stand at det er uklart om den kunne ha blitt brukt i en voldtekt.

Den alvorligste domfellelsen gjelder en omfattende volden som 33-åringen ble utsatt for.

Fem av dem som satt på tiltalebenken er dømt for den grove mishandlingen av 33-åringen. Bare en av dem innrømmet å ha vært med på mishandlingen, men han nektet for voldtekt.

Les: — Har fått livet ødelagt

Ifølge tiltalen skal de tiltalte ha sparket og slått ham i hodet og kroppen med hendene, en treplanke og en nødhammer. 33-åringen fikk brudd i flere ribben og veskeansamling i en lungesekk etter volden.

"Det er snakk om grov og hensynsløs vold over noe tid, kanskje opp mot og rundt en time. Han har vært helt forsvarsløs og helt i hendene på personer han selvfølgelig har oppfattet som helt hensynsløse", skriver dommer Håkon Rastum.

En sjette mann var tiltalt for å ha drapstruet 33-åringen to ganger i april 2006 og bestilt det voldelige oppgjøret som dreier seg om gjeld i narkomiljøet.

Han er nå frifunnet for dette, men dømt til en halvt års fengsel for trusler mot 33-åringen. 120 dager er gjort betinget.

— Jeg skulle sendes til slakt, det var det som skjedde. Voldtekten hadde ikke noe med seksualitet å gjøre. For dem var det prikken over i-en, en fornedrelse, sa 33-åringen da rettssaken var oppe.

De dem andre domfelte har fått straffer på mellom fire år og to år og åtte måneder.

33-åringen er tilkjent 100 000 kroner i oppreisningserstatning etter det han ble utsatt for.

Thea Rosenberg