Sammen med fire andre personer, var den 55 år gamle kvinnen tiltalt for å ha fremmet prostitusjonsvirksomhet i lokalene til Wat Po på Nikolaikirkeallmenningen i nærmere to år.

I dag ble 55-åringen frikjent av Bergen tingrett. Det samme ble kvinnens sønn og svigerdatter. To andre kvinner som jobbet på Wat Po ble dømt til fengsel i 36 dager. Denne straffen har kvinnene allerede sont i varetekt.

Aktor hadde lagt ned påstand om at 55-åringen skulle dømmes til fengsel i ett år, og tilbakebetale over en million kroner.

Retten fant det ikke bevist at kvinnen var kjent med at det ble drevet prostitusjon ved massasjeinstituttet, og valgte derfor å frikjenne henne. Retten trodde kvinnen på at hun forbød massøsene å selge seksuelle tjenester.

Kvinnen må likevel tåle inndragning av en halv million kroner. Dette fordi retten mener at salget av seksuelle tjenester bidro til å generere inntekter til den ordinære massasjevirksomheten.

FRIKJENT: Fire kvinner og en mann var tiltalt for hallikvirksomhet. Nå har Bergen tingrett frikjent tre av personene, inkludert eieren av massasjeinstituttet. De to andre fikk beskjedne straffer. TEGNING: GUSTAV KVAAL