Les også: Krever å få røyke hasj

Historien om smuglingsforsøket går tilbake til juli 2005. Pakken med kokaincapsene ble sendt fra Lima i Peru den 6. juli. En drøy uke senere, den 15. juli, ble den kvittert ut av Rønneseth på postkontoret i Odda.

I midten av juli 2005 bodde Rønneseth i leiligheten til kameratens mor i Odda, for å passe på den mens moren var på ferie. Kameraten var også i utlandet på dette tidspunktet. Rønneseth forklarte i retten at han ble oppringt av en person, trolig fra postverket, og bedt om å hente en pakke på posthuset i Odda.

Dommerne har vært uenige om hvorvidt Rønneseth er skyldig. Flertallet, de to meddommerne, mener at det ikke er tilstrekkelig bevist at Rønneseth har forsøkt å smugle stoffet. De har spesielt pekt på problemer knyttet til adresselappen som var festet til pakken. Denne var fylt ut med to ulike håndskrifter, og de to meddommerne mener at politiet ikke har undersøkt dette nærmere.

Fagdommeren har ifølge dommen ikke festet lit til Rønneseths forklaring. Kameraten er av retten enstemmig frifunnet for tiltalepunktet om narkotikasmugling.