Den 25-år gamle gjerningsmannen påsto at en tidligere bestekompis hadde voldtatt kjæresten hans.

Etter å ha sendt flere truende tekstmeldinger, samt risset inn drapstrusler med kniv ved inngangsdøren til den tidligere bestekompisens leilighet, tok 25-åringen etter en fuktig kveld på byen med seg en flaske fylt med bensin til dennes leilighet i annen etasje i et trehus i Bergen.

Etter å ha banket på døren to ganger helte 25-åringen bensin ut i trappen, tente på, og forlot stedet. I underetasjen lå et samboerpar og deres tre barn og sov.

Kort etter kom fornærmede tilbake til leiligheten sammen med sin kjæreste. Brannene hadde da utviklet seg, og flammene var mellom en og halvannen meter høye. De to fikk vekket familien og slukket brannen. Familien kom seg ut uskadet.

Overbeviste retten

25-åringen var tiltalt for mordbrann, skadeverk og trusler.

Ifølge en sakkyndig i saken kunne flammene ha spredd seg til første etasje i løpet av minutter dersom brannen ikke hadde blitt stoppet.

For Bergen tingrett forklarte tiltalte at han visste at en tidligere beboer i leiligheten i første etasje hadde flyttet ut, og at han ikke var klar over at noen nye var flyttet inn.

25-åringen sier han aldri ville tent på dersom han hadde visst at det var mennesker til stede i huset. Retten føler seg overbevist om at han snakker sant.

Tiltalte erkjente straffeskyld for trusler og grovt skadeverk.

Formildende flukt fra rusen

Aktor nedla påstand om at tiltalte burde idømmes fengsel i to år og ni måneder, samt betale 139. 507 kroner i erstatning til Gjensidige Forsikring.

Retten bemerker at tiltalte har tilstått, at han angrer sterkt, og at han ved egen hjelp har klart å komme seg ut av et relativt omfattende rusmisbruk.

Han ble frikjent for mordbrann, men må sone ti måneder i fengsel, hvorav 120 dager er betinget. Han må også betale Gjensidige Forsikring 139. 507 kroner i erstatning.