Basketaket oppsto etter en krangel om penger. Bergen tingrett mener kvinnene kan ha forsøkt å stjele penger fra mannen og har frikjent ham for anklagen om vold.

23. oktober i fjor støtte mannen og de to prostituerte på hverandre i Rådhusgaten i Bergen sentrum. Mannen forklarte i retten at han mistet 5.000 kroner ut av lommen og at de prostituerte forsøkte å stikke av med deler av pengene. Mannen grep tak i håret eller parykken til den ene prostituerte slik at kvinnen falt i bakken.

Da politiet kom til stedet, sa mannen noe helt annet. Han forklarte politiet at kvinnene hadde fått 2.000 kroner for seksuelle tjenester, men at de hadde forsøkte å stikke av med pengene.

De prostituerte mener angrepet skjedde fordi de nektet mannen seksuelle tjenester ettersom han var for full.

Retten mener at 33-åringen neppe «gikk lenger» enn det som er akseptabelt for å få tilbake pengene sine. Dommerne mener det taler i mannens favør at kvinnene selv ikke ønsket å anmelde forholdet.

Samtidig kritiserer de politiet for ikke å ha skaffet seg bedre kjennskap til om de prostituerte faktisk mente de var blitt angrepet av mannen.