Inkassobyrået tok jobben alvorlig og ringte to personer og sa at de skulle drepe dem og voldta de og familien dersom de ikke betalte 950.000 kroner.

De to hadde kjøpt en restaurant av den tiltalte, men ikke betalt alle pengene.

På grunn av at mannen ikke hadde bodd i Norge i mer enn 10 år, mente de to meddommerne i Bergen tingrett at det var rimelig tvil om at den tiltalte ikke visste om Bandidos sine kriminelle aktiviteter. Selv om dommerfullmektig var uenig, ble mannen frikjent for å ha medvirket til trusler om drap og voldtekt.

Svart tall

Den tidligere restauranteieren i 40-årene var i tillegg til torpedo-saken tiltalt for brudd på regnskapsloven og skattebetalingsloven. Mannen hadde ført dobbelt regnskap og unnlatt å oppgi over 750.000 kroner i inntekter. I tillegg var det flere ansatte i restaurantene som ikke var registrerte som arbeidstakere og ble dermed ikke trukket i skatt.

Selskapet gikk kort tid senere konkurs og tingretten mener dette kunne vært unngått eller kreditorene kunne i det minste fått bedre dekning dersom samtlige inntekter var bokført.

Da saken kom opp i Bergen tingrett nylig var forholdene over 5 år gamle. Dette førte til at mannen slapp unna med betinget fengsel i 90 dager. I tillegg må han betale over 60.000 kroner til kemneren i Bergen kommune for manglende skattetrekk av sine ansatte.