19-åringen, fra Bleie på Nå i Ullensvang herad, falt over bord fra en snekke utenfor Odda natt til 17. mai. Politiet frykter at gutten er omkommet.

Politiet valgte i 12-tiden fredag å gå ut med navnet på den savnede tenåringen.

— Vi går ut med navnet i samråd med familien. De ser ikke noengrunn til å holde det hemmelig lenger, sier Odda-lensmann Øyvind Rosseland.

Takknemlige

Han sier familien har uttrykt stor tilfredshet med all innsatsen som er satt inn i letingen etter 19-åringen.

At så mange har stilt opp, også midt på natten, harhjulpet familien i den tunge tiden

Øyvind Rosseland, Odda-lensmann

Både industrivernet påBoliden, et stort antall frivillige, Røde Kors, brannvesenet, AMK og politiet har bidratt.

— At så mange har stilt opp, også midt på natten, harhjulpet familien i den tunge tiden, sier Rosseland.

Ingen mistanker

Tre venner var med da Roseth falt i sjøen og forsvant. Fredag skal vennen i sine første, formelle avhør med politiet.

— Vi har hatt samtaler med vennene tidligere, men ikke formelle vitneavhør. De vil vi ta i dag, sier Odda-lensmann Øyvind Rosseland til bt.no fredag.

— Vi mistenker ikke at noe straffbart er skjedd, men så tidlig i etterforskningen kan vi ikke utelukke noe som helst, sier Rosseland.Odda-politiet vil fredag også gjøre kriminaltekniske undersøkelser av båten de fire var i, en trebåt på mellom 18 og 20 fot. Utenom 19-åringen var to gutter (16 og 17 år) og en jente (15) med på båtturen.

Søk også fredag

Søkene etter 19-åringen har pågått med stor styrke, med innsats fra både frivillige båteiere, politi og Røde Kors. Fredag er Røde Kors på fjorden utenfor Odda. Det var båter på sjøen etter kun ti minutter, og søkene pågikk hele første natten. Også helikopter var med på søkene, som fortsatte frem til klokken 18 torsdag.

Per nå har jeg ingen fasit på hva vi gjør videre

Øyvind Rosseland, Odda-lensmann

— De driver overflatesøk i det indre havnebassenget, mellom Odda sentrum og Boliden på Eitrheimsneset, sier Rosseland.

Politiet har jobbet med å skaffe en fjernstyrt, ubemannet undervannsbåt (ROV) til videre søk. Fredag fikk de avtale med et undervannsfirma som skal søke både lørdag og søndag.

TROLIG OMKOMMET: Intense søk etter 19-åringen har så langt ikke gitt resultater. Her fra et søk utenfor Odda 17. mai. Politiet har nå bestemt seg for å sette inn en fjernstyrt undervannsbåt i helgen. ARKIVFOTO: ARVID AGA