I samråd med de pårørende frigis nå navnene til de omkomne i flyulykken på Voss.

I ettermiddag sendte lederen for Voss flyklubb, Jan Fredrik Fleischer Tønjum, ut en e-post hvor de pårørende takker for støtten.

Kjartan Andvik (33) er opprinnelig fra Masfjorden og var mangeårig eliteutøver i paragliding. Allerede som treåring var han flyinteressert. Han etterlater seg samboer og en stor famile, men har selv ingen barn.

Han har vært i norgestoppen i mer enn ti år. Ifølge Avisa Nordhordland tok han sitt første paraglidersertifikat som 20-åring, og deretter mikrofly— og hangglidersertifikat.

Han skal ha flyttet til Voss for et par år tilbake og jobbet turnus som reisemontør for Rolls-Royce Engines Bergen.

På landslaget

— Jeg kjenner piloten som en sindig kar, veldig faglig dyktig flyteknisk og svært opptatt av sikkerhet, forteller Steinar Vinje i Voss, som er medlem i Voss Flyklubb og Hardanger mikroflyklubb.

OMKOM MANDAG: Kjartan Andvik ble 33 år gammel og omkom mandag under en flytur med mikrofly.
PRIVAT

Han beskriver Andvik slik:— Han var lettlivet, alltid blid og med et godt humør. Han hadde alltid et smil på lur.

Andvik var instruktør både for paraglider og hangglider, og har vært flere ganger i mediene, blant annet da han landet med paraglider midt i Balestrand sentrum.

I juli i fjor skrev Strilen at Andvik hadde vært med på det norske landslaget for akrobatisk flyging med paraglider siden 2003, og var med på verdenscuper i Sveits, Frankrike, Korea, Italia og Østerrike.

Under trening til Ekstremsportveko på Voss i 2011, havnet Andvik i Vangsvatnet da fallskjermen hans ikke ville løse seg ut, og han måtte ty til reserveskjermen.

På Facebook-siden til Gulen luftsportklubb står han oppført som regelverkoppfølger.

Kjartan etterlater seg samboer og en stor familie. Han har selv ingen barn.

Fallskjermhopper

OMKOM MANDAG: Trym Gram-Knutsen ble 48 år gammel.
PRIVAT

Trym Gram-Knutsen (48) etterlater seg en 14 år gammel datter og en bonusdatter på 22 år. Han er innflyttet til Voss, og kommer opprinnelig fra Bergen.Han var ansatt ved Johs E. Øvsthus Byggmeisterfirma og er utdannet tømrer. De siste 25 årene har han vært bosatt på Voss. Her skal han også bisettes.

Han var utdannet flyger og instruktør i Fort Worth Texas i USA. I tillegg var han hanggliderpilot og har deltatt i NM flere ganger.

Den siste tiden var han aktiv fallskjermhopper, instruktør og materialforvalter i Voss Fallskjermklubb.

«Trym var en stor ressurs og hadde et sterkt engasjement for klubben», skriver klubben i en pressemelding.

— Han var en veldig varm og inkluderende person. Han var det jeg vil kalle et skikkelig godt klubbmedlem, en som kanskje mer enn noen tok vare på de andre. Han har brukt ekstremt mye tid på dugnadsarbeid, og var en flott person, tvers igjennom, sier lederen i fallskjermklubben, Even Rokne.

TIMER FØR: Her er Kjartan Advik bak spakene i det gule flyet få timer før ulykken skjedde og flyet styrtet i Store Volavatnet.
Oddvin Teigen

Takk for støtten

Nå takker familiene til de to omkomne for all støtten.

«Det sterke samholdet i luftsportsmiljøet har familiene også fått kjenne på nært hold i tiden fra Kjartan og Trym har vært meldt savnet. Familiene takker hver og en som har tatt kontakt og vist omsorg. Det varmer!», skriver de i en pressemelding.

De retter også stor takk til alle profesjonelle og frivillige som har stått på og bidratt til at dei to i flyet ble hentet ned frå fjellet.

«Kommunelegen, prest i kommunen på Voss og i hjemkommunen Masfjorden har gjort ein fremragende jobb overfor familiene», skriver de.

Fallskjermhopper

Det var gjennom fallskjermhoppingen de to som satt i ulykkesflyet ble kjent med hverandre.

— Det er bare forferdelig tragisk. Når sånt skjer ønsker vi mer enn noe annet å finne ut hva som har skjedd, slik at vi kan lære av det. Jeg regner med at årsaken vil bli klarlagt når granskingsgruppen har gjennomført sine undersøkelser, sier Rokne.