Den Rema-ansatte som ble overfalt ved nattsafen mente at føreren av fluktbilen var iført en hvit jakke. Da den tiltalte ble pågrepet en time etter ranet, hadde han på seg mørke klær.

Retten mente at det manglet gode nok bevis for at mannen var medskyldig i ran og frikjente ham på dette punktet.

Mannen ble likevel dømt til åtte måneders fengsel for en rekke brudd på narkotikaloven.

Derimot ble en 26 år gammel mann denne uken dømt til to års fengsel for å ha ranet tre ansatte ved Remabutikken i Søndre Øyjorden da de skulle legge dagsoppgjøret i nattsafen 15. februar i år.

Bergen tingrett fant at ranet var særdeles grovt i og med at det var nøye planlagt og en av de tre ansatte ble truet med pistol. En annen ble sparket i siden. 26-åringen og en annen mann flyktet i en stjålet BMW kabriolet med over 100.000 kroner i ransutbytte.

26-åringen ble funnet skyldig i grovt ran. Bergen tingrett mente det var han som truet og sparket den Rema-ansatte.

Den andre tiltalte, en 27 år gammel mann fra Fana, ble pågrepet sammen med 26-åringen en time etter ranet. Politiet mente 27-åringen hadde kjørt fluktbilen.

Men i retten kunne altså ingen av vitnene identifisere bilføreren. Heller ikke politiet som deltok i biljakten etter ranet hadde sett hvordan føreren så ut.

Det ble heller ikke funnet tekniske spor etter mannen i bilen, og 27-åringen selv har hele tiden nektet for at han deltok i ranet.