— Min klient er ti kilo lettere, sier 33-åringens forsvarer Bjarte Buanes.

Ølknusingen skjedde på Zachariasbryggen i juni i fjor.

Mye blod

Den tiltalte 33-åringen ble ifølge dommen plaget av fornærmede, som sto ved baren. Vitner har omtalt fornærmede som «klysete». Han slo tiltalte i bakhodet idet 33-åringen hadde kjøpt øl.

Da snudde 33-åringen seg og «førte hånden fremover i en skyvebevegelse», ifølge dommen. Fornærmede kom mot ham, og ølglasset traff ham i tinningen.

Glassbiter ble slengt rundt i rommet, og den fornærmede blødde mye.

Han fikk et langt, dypt kutt i pannen og to mindre kutt ved øyenbrynet.

Uenige dommere

Ifølge offerets forklaring ble han først sydd med 87 sting. Da det senere ble oppdaget at legen ikke hadde fått ut alle glassbitene, ble sårene åpnet. Ifølge offeret ble han så sydd på nytt, denne gang med 107 sting.

Han har fått arr i ansiktet, men de synlige skadene skal ifølge dommen kunne dempes ved hjelp av plastisk kirurgi om noen år.

Dommerne var ikke enige i premissene, men både fagdommer og meddommere gikk inn for frifinnelse av 33-åringen.

Flertallet, de to meddommerne, mener det ikke er bevist at 33-åringen brukte glasset bevisst som slagvåpen. De mener han bare ville kaste innholdet i glasset på mannen.

Fagdommeren mener det ikke er tvil om at 33-åringen brukte glasset som slagvåpen, men han konkluderer med at han handlet i nødverge.

Vurderer anke

  • Jeg må studere saken nøyere før jeg tar stilling til en eventuell anke, sier politiadvokat Britt Eren Meling.

Bjarte Buanes konstaterer at flertallet av dommerne har hørt på hans klient.

— Han har hele tiden vært klar på at han er uskyldig. Han ga etter min oppfatning en god og troverdig forklaring i retten, sier Buanes.

SLAGSMÅL: Basketaket fant sted på Zachen i juni 2008.
Paul Sigve Amundsen (arkiv)