Begge de to tiltalte ble i fjor høst dømt til to års fengsel i Bergen tingrett. I ettermiddag kunne de gå ut av tinghuset som frie menn.

– Min klient ble veldig lettet over juryens svar. Han har levd med et mareritt i to år, sier advokat Aksel Kayser, som representerer den ene tiltalte, en 25 år gammel mann.

— Dette er noe som har gjort det vanskelig for min klient å se fremover og planlegge fremtiden. Nå har han endelig mulighet til å legge dette bak, sier advokat Bjørn Cato Rosenberg, som representerer den andre tiltalte, en 24 år gammel mann.

Juryen i Gulating lagmannsrett brukte circa to timer på å frikjenne begge de to tiltalte. Fagdommerne godtok umiddelbart juryens avgjørelse.

– Vi får bare ta juryens avgjørelse til etterretning. Slik er systemet, sier statsadvokat Jarle Golten Smørdal, som var aktor i saken.

En 22 år gammel kvinne mener hun ble voldtatt av to kamerater, etter å ha spilt klespoker med dem på et nachspiel i januar 2005. Ifølge dommen fra Bergen tingrett var hun for beruset til å motsette seg den seksuelle omgangen med de to mennene.

Ifølge bistandsadvokat Birthe Taraldset er kvinnen svært skuffet over juryens avgjørelse.

– Dette er slett ikke lett for henne, sier Taraldset.

Fortsatt kan de to tiltalte bli dømt til å betale erstatning til den 22 år gamle kvinnen som mener seg voldtatt. Beviskravet er lavere i erstatningssaker enn i straffesaker.

– Det er mulig å vinne frem med erstatningskrav, selv om de tiltalte er frikjent for straffesaken, sier Taraldset.