• Ventetiden har vært vond, sier mannens advokat.

Frifinnelsen av 25-åringen, som var sjåfør da en 26 år gammel mann døde etter å ha havnet under en buss i februar i fjor, blir ikke anket av påtalemyndighetene. Det skriver BA.

Saken mot leddbuss-sjåføren, som sto tiltalt for uaktsomt drap i Bergen sentrum, er dermed over.

— Jeg er ikke overrasket over at dette ble resultatet. Jeg sa i forkant av saken at det aldri burde vært tatt ut tiltale, og i alle fall ikke for uaktsomt drap, sier 25-åringens forsvarer, advokat Jon Olav Holvik.

Mistet jobben etter ulykken

Ifølge Holvik har det vært en tung tid for hans klient, i påvente av en endelig avgjørelse.

— Ventetiden har vært vond. Min klient har blant annet mistet jobben som følge av at han mistet sertifikatet etter ulykken. Dette har vært en ekstra påkjenning, sier Holvik.

Han legger til at det vil vurderes om de skal be om erstatning som følge av tapt inntekt.

— Men først og fremst er dette en tragisk sak for begge parter, også de som sitter igjen, sier advokaten.

Usikkert hva som har skjedd

Det var i februar i fjor at ulykken skjedde. Den såkalte partybussen, som leies ut til arrangementer og privatpersoner, var utenfor kjøpesenteret Xhibition, da 26-åring havnet under bussen og ble overkjørt av flere hjul.

Retten la i frifinnelsen til grunn at at det er tvil om hva som skjedde fra bussen stoppet ved rødt lys ved Torgallmenningen, til den hadde svingt inn i Olav Kyrres gate.

Retten mener den 25 år gamle sjåføren tok på to passasjerer, og at han deretter lukket høyre fordør.

Rundt svingen inn i Olav Kyrres gate mener retten at sjåføren fulgte med i høyre speil og så folk på fortauet.

Et vitne forklarte i retten at hun så flere personer ved høyre fordør da bussen sto utenfor Galleriet. Noen personer gikk på bussen, mens en gjorde det ikke.

Han ble enten hengende fast i bussdøren, eller så holdt han seg fast. Mannen ble løpende etter bussen før han falt og ble overkjørt av bussens midterste og bakerste hjul, ifølge vitnet. Dette fikk ikke sjåføren med seg.