VM-dronningen Marit Bjørgen har en litt mindre kjent navnesøster som jobber på hurtigbåtterminalen på Leirvik i Sunnhordland.

— Det kommer mange frierier fra gårdbrukere i Trøndelag som skryter over hvor stor gård de har, sier Marit Bjørgen (48) til bt.no.

Selv er hun godt gift, og har aldri vurdert å slå til på tilbudene som strømmer inn.

- Bare åh!

De fleste meldingene sletter hun etter hvert som de kommer inn. Men noen er såpass spesielle at hun har valgt å ta vare på de, skriver avisen Sunnhordland. I en talemelding på svareren hennes snakker to overivrige kvinner om hvor fantastisk Bjørgen er.

«Du er så flink. Vi digger deg. Bare åh! Du er så konge», roper de før de begynner å lure på om de kan ha ringt til feil person.

«Vi håper du er den riktige Marit Bjørgen, selv om du ikke høres slik ut. Det er kanskje bare telefonen. Vi digger deg. Nå skal du få sove».

Følg VM 2011 her

Krykker

Selv bruker 48-åringen krykker og har ikke stått på ski siden ungdomstiden. De ti siste årene har hun fått jevne strømmer av godord på grunn av navnesøsterens prestasjoner.

— Det tar seg veldig opp hver gang hun gjør det bra. Da får jeg 20-30 henvendelser.

Også lørdagskvelder er hun populær.

— Det er mange som ringer fra fester. De blir litt overrasket over at det er en staut vestlandsdame som svarer, men de er så oppgiret over at noen svarer at de nekter å godta at jeg er feil person, forteller Bjørgen som synes det hele er mer moro enn plagsomt.

Svarer barna

Hun pleier ikke svare på tekstmeldingene som er ment til langrennshelten, men når det er barn som skriver klarer hun ikke å la være.

— Jeg vil jo ikke at de skal bli skuffet over at hun ikke svarer, så da skriver jeg at de nok har sendt melding til feil Bjørgen.

Selv er Bjørgen stor fan av den mer kjente Bjørgen og følger ivrig med på VM. Men hun kunne aldri tenke seg å kontakte noen av heltene sine.

— Bjørgen burde fått alt dette skrytet som kommer til meg, men hun får sikkert nok oppmerksomhet.

- Er det noe du selv vil si til skistjernen?

— Jeg vil ønske henne lykke til, og håper hun gjør det like godt videre fremover. Hun er en kjempedame.