• FRIDDE PÅ TUNGA.

    Opp Himmelstigen til Trolltunga. 1150 meter over havet skjedde plutselig et frieri.

    FOTO: JOSTEIN SOLDAL

  • HØYT OVER VERDEN.

    Ringedalsvatnet ligger 750 meter lenger nede.

    FOTO: JOSTEIN SOLDAL

Frieri med fallhøyde

De reiste langt og klatret høyt.

Han fikk det svaret han ville ha 1150 meter over havet.

New Yorkeren Dan Voloshin hadde bestemt seg for å fri med stil og utsikt. Han kom til Odda sammen med kjæresten Jackie sist mandag og bestilte tur opp Himmelstigen, eller Stairway to heaven, som turen heter på engelsk.

Tykk tåke

- Han hadde bestilt fint vær og var ikke særlig fornøyd der vi klatret oppover i tykk skodde, forteller guiden Jostein Soldal som var med på turen.

Det er en tur som tar noen timer. Først med sykkel noen kilometer opp en gammel anleggsvei, så til fots langs et elveleie før klatreturen starter opp bergveggen langs trinn og bolter i den såkalte Himmelstigen.

Men da kjærestene fra Amerika kom frem til det spektakulære utsiktsstedet, brøt skyene opp og den fantastiske utsikten åpenbarte seg. Soldal forteller at tåken var tykk som grøt bare fem minutter før Voloshin falt på kne for sin kjære.

- Ta masse bilder!

Soldal visste ingenting om frieriet som skulle skje.

- Ta masse bilder, jeg skal fri, sa frieren og slengte kameraet sitt til guiden.

Ifølge Hardanger Folkeblad er det ikke sagt noe om hvor bryllupet skal stå.

Jostein Soldal lever av å gi turister spesielle opplevelser i Hardanger-naturen. Nå har han kanskje fått en ny idé: Bli kjent på Himmelstigen, fri på Trolltunga og gift deg på Preikestolen.

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Lokalt

Bilder

De gikk opp som kjærester, kom ned som forlovede. FOTO: JOSTEIN SOLDAL

Det er noen meter bredt og ikke så veldig farlig. FOTO: JOSTEIN SOLDAL