BT kunne i går fortelle at brannsjef Helge Eidsnes forbyr alle nyttårsraketter innenfor bomringen i Bergen, av hensyn til den brannfarlige trehusbebyggelsen. Som erstatning ønsker Eidsnes et felles fyrverkeri.

— Jeg synes at vi i stedet for de litt puslete smårakettene kan få mer glede av et skikkelig fyrverkeri, sier han.

Det kan la seg ordne, sier styreleder Ossie Nordgreen i firmaet Tuwinor. De har tatt hånd om de fleste større fyrverkerier i byen de siste årene, inkludert millionkronersfyrverkeriet i 2000.

For 200.000 kroner kan de levere et fyrverkeri som blir dobbelt så stort som det de i kveld sender opp i forbindelse med BTs Lysfest ved Lille Lungegårdsvannet. Men det haster.

— Vi trenger minst tre uker, sier Nordgreen.

Det vil si at de må ha beskjed innen 10. desember.

Styreleder Jan Sunde i Bergen Sentrum AS, som er eid av kommunen, næringsrådet, reiselivslaget og Sentrumsforeningen, sier de stiller opp som arrangør.

Penger har de ikke, siden årets budsjett for lengst er brukt opp. BT spør derfor byens rike ordfører, Herman Friele. Han vil ikke betale hele regninger selv, men når vi kaster frem ideen om at byens største riking, Trond Mohn, kan betale, blir Friele inspirert.

— Det synes jeg var et godt forslag. Hvis han tar noe, bidrar jeg. Ja, der er vi inne på noe. Jeg er med på spleiselag, men da er de ikke nok med oss to, understreker Friele.