Ottar-kvinnene i Bergen vil med stuntet sette søkelyset på problematikken rundt prostitusjon. Også Ap-leder Jens Stoltenberg, statsminister Kjell Magne Bondevik, helseminister Dagfinn Høybråten og SVs Oslo-representant fra Bergen, Heikki Holmås, får samme plakatbehandling:

«Horekunde?»

Og deretter, med liten skrift:

«Sannsynligvis ikke. Men 13 prosent av alle menn er, eller har vært, horekunder».

Da bt.no tok en runde i byen i formiddag, fant vi blant annet to plakater klistret opp på politihuset.

Mangler folkeskikk

Til Bergensavisen sa Friele i går kveld at han vurderte å forfølge plakatstuntet juridisk. Nå har han fått tenkt seg om.

— Dette er så dumt at jeg ikke gidder gjøre noe med denne saken. Det vil bare skaffe Ottar-kvinnene mer oppmerksomhet, sier den nyinnsatte Høyre-ordføreren til bt.no.

— Dette handler ikke om jus, men om folkeskikk, moral og god oppdragelse. Og har man ikke det i voksen alder, er det for sent. Alle fornuftige mennesker må forstå at slikt gjør man ikke, fortsetter en meget oppbrakt Friele.

- Sterkt krenkende

Han levner Ottar-kvinnene liten ære.

— Jeg hørte på radioen at en av kvinnene bak disse plakatene fikk spørsmål om ikke dette kunne oppfattes som krenkende. Hun tok ti sekunders betenkningstid, og så svarte hun «nei». Da melder jeg pass, altså! Da befinner man seg ikke i denne verdenen, sukker Friele.

«Borgermesteren» sier han opplever stuntet som «irriterende, ubehagelig og sterkt krenkende».

— Men altså: Jeg er ferdig med denne saken nå. Punktum.

- Svekker saken

Neste uke er det den internasjonale dagen mot vold mot kvinner. Det er i den anledning Ottar har funnet frem plakatlimet.

Jens Stoltenberg er blant dem som brukes som "blikkfang".

— Prostitusjon er et alvorlig problem, men misbruk av personer på denne måten svekker saken, sier han til NTB. Men Stoltenberg vil ikke forfølge stuntet.

Møt Ottar på TVHordaland i kveld klokken 17.30, 18.30 og 23.30

SV-FJES: Også SVs Heikki Holmås blir benyttet til å fronte plakatkampanjen til Ottar.
OPPRØRT: Herman Friele er fly forbannet på Ottar-kvinnenes plakatstunt. FOTO: JAN STIAN VOLD