– Vi er glade for alt det fine vi får fra mange av våre givere, men noen blander oss nok sammen med en avfallsstasjon, sier Liv Spjeld, butikksjef for Fretex i Lars Hilles gate.

Se videoinnslag fra btv!

Fullt av boss

I dag morges da hun kom til jobb ble hun møtt av en haug med skrap, rett utenfor hovedinngangen. Bt.no møter Fretex-sjefen mens hun plukker oppgitt i skrothaugen, og bare kan konstatere følgende: Alt dette er boss.

– Dessverre er bossdumpingen et økende problem, og vi er inne i en ganske hektisk sesong nå med alle som flytter, sier Spjeld til bt.no.

Noen av dem gidder rett og slett ikke å kjøre skrotet sitt på vanlige avfallsstasjoner, men gir det med stor sjenerøsitet til Fretex.

Alt må kastes

Uansett kvalitet på det som settes av utenfor Fretex sine lokaler, så blir det aller meste boss.

– Vi må rett og slett kaste alt sammen. Når det gjelder klær, blir de fuktige. Vi har også hatt problemer med at narkomane renser sprøytene sine i madrasser som blir levert. Vi kan ikke utelukke at tøyet også blir brukt til rense sprøyter, sier Spjeld.

I tillegg til at det er mye arbeid å fjerne skrotet utenfor Fretex, så koster det også ganske mye. – Fretex slipper ikke unna med 50 kroner på avfallsstasjonene, slik som privatpersoner gjør, sier Spjeld.

Rene Sirkuset

En nabo til Fretex i Lars Hilles gate er også møkk lei av folk som dumper skrotet sitt på Fretex.

– Jeg ser jo ned på dem hver kveld. Det er ikke sjelden at folk som kommer hjem fra nachspiel kler seg ut i tøyet som ligger på gaten og roter det utover. Det er jo rene sirkuset! Noen plukker også med seg det som eventuelt måtte være brukbart fra bosset, sier Alf Erstad til bt.no.