• Er det mulig? spør foreldre og ansatte i barnehage på Søreide.

Da de ansatte i Fremtiden barnehage i Steinsvikveien kom på jobb via personalinngangen mandag morgen, la de ikke merke til at hovedporten manglet. Ikke før foreldre spurte om de hadde levert inn porten til reparasjon, oppdaget de hva som hadde skjedd.

Tung port

— Vår første reaksjon var: Er det mulig? Kan noen virkelig ta en port fra en barnehage, sier styrer Line Wollen Bøe.

Først tenkte hun det kunne være et pek fra russen.

— Vi lette rundt i nærområdet uten å finne den og skjønte fort at dette ikke var en spøk. Det var en tung metallport som var boltet fast og hadde pumpelås. Vi snakker ikke om et stakittgjerde, nei. De som stjal den må ha hatt verktøy for å få den løs.

Etter leteaksjonen sørget de ansatte for å lage en midlertidig trådløsning for å hindre at ungene løper ut i gaten. De kontaktet også portleverandøren og har anmeldt saken til politiet.

Sure penger

Leverandøren har lovet å handle raskt siden det dreier seg om en barnehage. I løpet av dagen skal en ny port være på plass.

— Det er helt absurd, har aldri hørt maken i hele mitt liv, og det har visst ikke politiet heller. Vi får dekket ny port på forsikringen, men må jo betale egenandel. Ville heller brukt de pengene på noe annet, sier Line Wollen Bøe.