Hvis partene ikke kommer til enighet i natt, blir det streik fra klokken 06.00 i morgen tidlig.

Dersom du skal til Oslo eller København i morgen formiddag, må du møte grytidlig på Flesland. SK 863 og SK 861, begge til København, er flyttet til klokken 05.30. Det samme gjelder for SK 336 Bergen-Oslo.

Sjekk nettet

Dersom det blir streik, bør du sjekke nettsidene til flyselskapene.

— Det viktig at de har lest nettsidene våre. Vi prøver å ringe de det gjelder, men vi har veldig mange telefoner inn, slik at det blir vanskelig å ringe ut, sier informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i Norwegian til NTB.

Norwegian har i første rekke forberedt endringen i rutene fram til søndag. Endringer vil ramme 8000-10.000 passasjerer. Ved mange avganger ber selskapet de reisende om å møte tidlig opp før avgang, for å busse dem til andre avganger ved andre flyplasser. Enkelte avganger til og fra Bergen flyttes til Stavanger.

20.000 berørt

Åtte flyplasser som i alt betjener rundt 20.000 reisende per døgn, kan bli stengt torsdag morgen på grunn av streik. Over halvparten av passasjerene reiser fra Flesland. I tillegg stenges flyplassene i Sogndal, Haugesund, Sandane, Mosjøen, Sandnessjøen, Brønnøysund og Harstad/Narvik.

— De åtte flyplassene stenger helt for vanlig trafikk torsdag dersom det blir streik, men vil selvsagt være i beredskap for ambulanseflyging og andre nødoppdrag, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor til NTB.

— Vi booker om billetter til nærmeste avgang, eller refunderer pengene. Hvis streiken inntreffer og all trafikk til flyplassene lammes, må folk ta kontakt med stedet hvor de har bestilt billetten sin, sier informasjonskonsulent Trine Løberg i SAS Braathens til NTB.

<b>STREIKEFARE</b> Det var fortsatt full aktivitet på Bergen lufthavn Flesland onsdag kveld, men om få timer kan flyplassen bli stengt. Bildet ble tatt klokken 21.40 av vårt <a href="http://bt.no/kamera/article24468">webkamera på flyplassen</a>.