• Vi har alt tilgjengelig mannskap ute, sier BKK

Mandag klokka 16.15 er rundt 1900 av BKK sine kunder fremdeles uten strøm etter ekstremværet «Nina».

Kommunikasjonsrådgiver i BKK, Anne Mette Tuvin, fortalte tidligere mandag at ekstremværet har gjort store skader, og det vil ta tid å rette opp alle feilene.

— Vi har alt tilgjengelig mannskap ute, men vi vurderer også fortløpende om assistanse fra andre kraftselskap i fylket, sa Tuvin da.

Bruker helikopter

Mandag ettermiddag er det fortsatt flest uten strøm i Nordhordland, rundt 750. I tillegg er rundt 350 husstander uten strøm i Fana.

Resten er spredt utover.

Kommunikasjonsrådgiver Jarle Hodne sier de fortsatt jobber på spreng, men at noen fortsatt må vente litt.

— De feilene som bare gjelder et fåtall kunder vil det ta lengre tid før vi får rettet. Vi prioriterer de som rammer mange, og der det gjelder liv og helse, sier han.

Det er fortsatt vanskelig å anslå når strømmen vil være tilbake hos alle.

— Vi samarbeider med flere eksterne skogryddingsfirma, som hjelper oss. Dermed har vi god kapasitet. Men det er fortsatt vanskelig å si noe eksakt, sier Hodne.

BKK har også tatt i bruk helikopter for å søke etter områder med feil, og til å frakte mannskap og utstyr inn til Nordhordland.

— Det er et stort geografisk området og det tar derfor tid å reparer feilene. Det er vanskelig å si noe om når strømmen er tilbake. Dessverre må nok noen belage seg på at det kan ta mer tid før strømmen er tilbake, sier hun.

Les også: Vi følger ekstremværet «Nina» direkte her.

Salt og kortslutning

En tipser forteller at Manger og Radøy har vært uten strøm siden klokken 17 lørdag.

— På Manger har vi 270 kunder uten strøm og vi vet også at det er mange feil på Radøy. Vi jobber med det, men vet ikke når strømmen er tilbake, sier Tuvin.

Rett før klokken 14.00 er også 550 kunder i Totland-området uten strøm fremdeles.

— Vi prøver å få strømmen tilbake så fort som mulig, og håper vi har rette alle feilene til i kveld. Men vi kan dessverre ikke love noe, sier Tuvin.

Søndag kveld ble også mange kunder strømløse på grunn av salt på strømledninger etter uværet. Ifølge Tuvin er spesielt Sotra-området og Os rammet av det.

— På grunn av den sterke vinden, er saltvann pisket opp på strømledningene. Når det kommer litt regn på saltet, blir det en kortslutning. Men nå har det heldigvis regnet masse i natt og da blir saltet vasket bort.

Tuvin anbefaler folk å melde fra på facebooksidene til BKK eller ringe 05123.

— Vi klarer ikke å besvare hver enkelt, men alt blir sendt videre til rette vedkommende.