Anton Veltman ble overrasket da han i morges oppdaget at noe av det dyreste utstyret han rår over var stjålet fra byggeplassen i Bredalsmarken. En kompressor til 200 000 kroner er kjørt bort fra byggeplassen hvor entreprenørfirmaet Strand AS jobber med rehabilitering av leiligheter.

– Dette er dyrt utstyr. Det spesielle er at det er umulig å selge slikt videre. Kompressoren er nok stjålet til eget bruk, kanskje av en annen entreprenør, sier Veltman til bt.no.

Lørdag hadde Bergensavisen en artikkel fra Bredalsmarken, hvor kompressoren kom med på bildet i saken.

– Det skulle ikke forundre meg om noen har sett bildet og slik kommet på ideen om ta kompressoren, sier Veltman til bt.no

Kompressoren er gul, står på henger og er med aggregat.

Forholdet ble politianmeldt i dag.

Orgaisert

Politiet frykter at de står over for tyver som opererer på bestilling av kostbart anleggsutstyr. Før helgen skrev BT om minigravere som ble stjålet i Åsane. Politiet har i tillegg flere meldinger om tyveri fra anleggsplasser.

– Det er grunn til å frykte at dette kan være organisert. Det dreier seg i alle fall ikke om guttestreker, sier politiførstebetjent Knut Ellertsen ved tyveriavsnittet ved Sentrum politistasjon til BT.

Komprossoren de nå letes etter er blitt fjernet fra Dokken borettslag en gang mellom 15 i går og 0630 i dag tidlig. Den er av merke Kaeser M 56 og er gul og oransje.

– Vi håper på å få tips fra noen som har gjort observasjoner i det aktuelle tidsrommet, eller som har sett en slik kompressor enten på anleggsplasser eller steder hvor den normalt ikke står, sier Ellertsen.

Politiet vil nå samordne de mange tyveriene for å se om det finnes fellesnevnere.