I ettermiddag ble Dieter Hirsch-Nilsen oppringt av sin kone Åse. Hun sto da i parkeringshuset ved Haraldsplass Diakonale Sykehus, nettopp ferdig på jobb, og så på bilen hun hadde satt fra seg mindre enn åtte timer tidligere.

Den var ikke lenger kjørbar.

— Min kone ringte meg og sa: «Jeg tror du må komme og hente meg. Jeg står foran en bil uten hjul.» Jeg trodde først det var en spøk, sier Dieter Hirsch-Nilsen til bt.no.

Stjålet midt på dagen

Det var ingen spøk, og han måtte følgelig kjøre opp og hente sin kone. Familien fra Askøy leide bilen, en Mazda 6, så sent som i går. Da den ble parkert i åttetiden i morges, var alt i sin skjønneste orden.

Syv og en halv time senere var hjulene borte.

— Jeg har aldri opplevd lignende, sier han.

I løpet av dagen har altså tyvene tatt seg inn i parkeringshuset, jekket opp bilen og plassert den på steiner, og stukket av med hjulene - vel vitende om at andre bilister kunne komme kjørende inn i parkeringshuset når som helst. På den annen side er det ikke overvåkingskameraer i området.

— Hvorfor akkurat denne bilen? Jeg tror ikke det er noe spesielt med verken bilen eller hjulene, sier Hirsch-Nilsen.

Sjeldent frekke tyver

  • Høyst uvanlig, sier etterforsker Knut Ellertsen ved tyveri- og brannavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon.

— Det er sjelden vi ser noe slikt. Jeg kan ikke huske sist det var noe lignende, det er iallfall langt tilbake, sier Ellertsen.

Han tar forbehold om at han vet lite om den konkrete saken, men tror ikke det skyldes bander som har spesialisert seg på slike tyverier.

— I så fall hadde vi nok sett mer av det, sier Ellertsen.