ENDRE HOVLAND

Denne gang var imidlertid skrankepersonalet forberedt på billettsvindelen. Da svindlerne skjønte at de hadde gått for langt, forsvant de raskt ut av bygningen. Politiet ble tilkalt, men tyvene kom seg unna.

Dagen før klarte tyvene kunststykket å få refundert stjålne billetter under påskuddet at de representerte en tysk familie som hadde reist fra byen og ikke fikk benyttet billettene. Flere billetter skal også være solgt på svartebørsen.

— Snur på hver krone

Tyvene har stjålet billettene fra Musica Nords skranke i Frescohallen. Mandag klarte de frekke tyvene også å bryte seg inn i konsertarrangørens kontorlokaler på andre siden av gaten, i gamle Norges Bank. Butikken i underetasjen var betjent da innbruddet skjedde.

— De stjal nærmere 20.000 kroner som er tre dagers omsetning for oss. Vi må snu på hver krone, og da er det bittert å måtte slite med slike problemer. Ett slikt tyveri til, og vi har ikke muligheten til å drive videre, sier kunstnerisk leder Michael Süssmann i Musica Nord som noen få timer etter innbruddet inviterte til konsert med fiolinisten Ricardo Odriozola og pianisten Annabel Guaita.

Fotfulgte mann

Etter tyveriet begynte en jakt på gjerningsmannen som resulterte i at skrankepersonalet fotfulgte en mann til politiet kom på stedet og pågrep ham. Mannen ble senere sjekket ut av saken.

— Nå er vi lei av at man bruker millioner på å pusse opp Vågsalmenningen. Hva er vitsen med å gjøre det så fint når kriminelle får operere fritt? spør Süssmann som ønsker mer innsats fra politiet i området.

Også Turistinformasjonen har store problemer med omfattende tyverier.

— Nå er det slutt på at dagomsetningen blir værende på kontoret. Men flygelet kan vi la stå. Det veier et tonn, og tyvene får nok ikke det med seg, sier Süssmann.