På tirsdag forsvant familiens safe ut garasjeporten på et rullebrett. Også det trolig stjålet.

— Makan til frekkhet. Tyveriet skjedde på min sønns 18-årsdag. Heldigvis blir tyvene skuffet hvis de klarer å åpne safen, sier Cecilie Grimmert.

Ifølge Grimmert inneholdt safen lite av verdi for andre enn familien.

Solid safe

— Den inneholder massevis av personlige papirer, ligningspapirer fra tidligere klienter og filmnegativer. I tillegg til litt sølvtøy. Mye med stor verdi for meg, men som er umulig å omsette, sier Grimmert.

Hun forteller at naboene hadde observert en hvit varebil ved huset deres i Midtunlia i Fana under tyveriet på tirsdag. De trodde det var snakk om vareleveranse og slo ikke alarm.

Tyvene tok seg inn i garasjen og plasserte den 300 kilo tunge safen på et rullebrett. Fra garasjen gikk ferden ned en liten bakke og inn i en hvit varebil hvor safen ble plassert.

— Det er en utrolig solid safe. Den veier godt over 300 kilo. Jeg brukte den til oppbevaring av papirer i mitt tidligere regnskapsfirma. Den kan overleve hvis huset brenner ned rundt den. Tyvene skal arbeide godt for å klare å åpne den, sier hun.

- Proffe tyver

Familien Grimmert tror tyvene har vært på rekognosering før safen forsvant.

— Det må de ha vært. Safen sto nemlig plassert slik at de ikke var synlig ved første øyekast.

Familien på fem føler nå en viss utrygghet med tanke på at tyver har herjet i deres egen garasje.

Etterlyser rullebrett-eier

— Det er veldig utrivelig at profesjonelle tyver snoker rundt her. Dette må være godt organiserte kriminelle. De kom med en stor bil, og jeg vil tro de må ha vært minst fire personer for å få med seg safen, sier hun.

Familien Grimmert ønsker å komme i kontakt med rullebrettets rette eier.

— Brettet er helt sikkert også stjålet. Det er bare positivt hvis det finner tilbake til eieren, sier Grimmert.

Tyveriet er anmeldt, men politiet har foreløpig få spor etter tyvene.