Det var et trist syn som møtte bilentusiast Tommy Davidsen da han sto opp i morges. I løpet av natten har noen stjålet felgene på BMW-en som tilhører ham og samboeren.

— Felgene var nyinnkjøpte. Inkludert dekk har de en verdi på 34.000 kroner, forteller Davidsen.

bt.no møter ham utenfor huset i Florvåg hvor bilen står parkert. Tyvene har jekket opp bilen, satt treklosser under bakhjulene og lecablokker under forhjulene. Alt mens Davidsen lå og sov.

– Det er rart at ikke engang hunden min har reagert. Tyvene har vært veldig stille og rolige. Det er tydelig at disse folkene visste hva de drev med.

Heller ikke låsebolter på felgene har hindret tyveriet.

Urolige netter fremover

Huset til familien på Florvåg ligger avsidesliggende til, og bilen er ikke synlig fra bilveien. Davidsen har en teori om hva som har skjedd.

— Jeg tror noen har sett bilen, for eksempel når den har vært parkert i sentrum, notert skiltnummer og funnet ut hvor vi holder til. Dette er toppen av frekkhet.

Det er kun tre uker siden Davidsen, samboeren og deres tre barn flyttet inn i ny bolig på Askøy.

– Vi har følt oss veldig trygge her. Men nå kommer jeg ikke til å sove godt om nettene fremover. Det er ekkelt å tenke på at noen har lusket rundt her mens vi sov.

Store verdier

Lensmann Odd Dale ved Askøy lensmannskontor forteller at tyveriet i natt ikke er et unikt tilfelle.

— Vi har registrert to slike tyverier i løpet av to dager. Også for halvannen måned siden fikk vi melding om et tilsvarende forhold.

Sakene er under etterforskning, men per i dag har ikke politiet noen mistenkte. Dale ser ikke bort fra at det er de samme som har slått til flere ganger.

– Det er snakk om store verdier, og vi er veldig interessert i å komme til bunns i sakene, sier han.

Ber om tips

Davidsen ber eventuelle vitner ta kontakt med Askøy lensmannskontor på telefon 56152160, dersom de har tips i saken. Tyveriet fant sted i Sjødalsveien på Florvåg mellom klokken tolv i går kveld og syv i morges.

Har du lignende historier? Diskutér saken her.

Katarina Lunde
Privat
Katarina Lunde
Katarina Lunde