— Det er litt spesielt med en smykketyv igjen. Her lå det bærbare datamaskiner og dyre videokamera fremme, men tyven lot det ligge. Han ville bare halsmykker og penger, sier politiførstebetjent Ove Hindenes ved Lindås og Meland lensmannskontor til bt.no.

Tre eneboliger i Røsvikhaugane og i Hagelia på Knarvik og en på Flatøy fikk besøk i løpet av helgen. Trolig mellom klokken 15.00 og 20.00 på lørdag.

— Fremgangsmåten er dønn lik på alle innbruddene. Altandøren er brutt opp og ingen ruter er knust. De som bor i husene har enten vært bortreist eller ute når innbruddet har skjedd, men det har vært innsyn fra nabohus, sier Hindenes.

Tyven har rotet rundt etter gjemmesteder for smykker. Han har stjålet halssmykker og ringer. Politiet vet ikke for hvor store verdier ennå. I tillegg har tyven fått med seg mellom fem og ti tusen kroner i kontanter.

Hindenes tror det er en ensom rytter de jakter på, og er veldig interessert i tips om noen får tilbud om smykker eller har observert en mistenkelig person.