KARI PEDERSENkari.pedersen@bt.no

Også Fana Stein og Gjenvinning har meldt seg på i budrunden om Hanøytangen. Etter det BT har grunn til å tro har den offentlige utlysingen ikke gitt andre store nye aktører enn disse to. Og ingen av de nye interessentene har lagt inn bud på hele området.

Tidligere i vinter snappet Fredrikstad-selskapet Askøy Energi fremfor nesen på BKK. Nå snuser det østfoldbaserte selskapet på det nesten 800 mål store industriområdet vest på Askøy.

Foreløpig vil ikke administrerende direktør Per Kristian Olsen si stort om hvilke planer Fredrikstad Energiverk har for Hanøytangen. Først skal kommunen orienteres på et møte i dag. Deretter vil Olsen presentere sine vyer på et åpent møte i regi av Askøy Utviklingsselskap.

Overfor Bergens Tidende gjør Olsen det klart at energiselskapet først og fremst er interessert i å delta i utviklingen av en næringspark på Hanøytangen, gjennom å nedlegge bredbånd i området.

Olsen ser for seg at Askøy Energi kan brukes som et brohode for bredbåndsutbygging i hele bergensområdet.

Advokatfirmaet Secher & Co. forhandler nå med ulike interessenter med mål om å legge kjøperalternativ frem for politikerne innen påske.

BT lyktes ikke i går å få ledelsen i Fana Stein og Gjenvinning i tale.