— Kjekt å kunne «fråtse» i damer på skolen, ikke sant? spør BT som kommer på besøk i naturfagtimen

  • Vi vet ikke helt. Egentlig ble vi nok litt sjokkerte, sier klassekameratene Vegard Skulstad, Gjert Hermansen og Ken Arne Tøsse i klasse 1c. Foreløpig har de plassert seg sammen på den ene ytterkanten i klasserommet.

— Jeg var fast bestemt på at jeg skulle gå på BHG, men jeg hadde ikke drømt om at jeg skulle havne i en jenteklasse, sier Vegard Skulstad.

Overveide å bytte

Nesttun-gutten innrømmer at for han var «jentesjokket» så stort at han faktisk har overveid å bytte til en annen klasse hvor det er flere gutter.

— Men de virker jo greie. Så det blir nok til at jeg fortsetter, sier han mens han smiler lurt.

Så langt BT har oversikt over finnes ingen andre klasser på allmennfag ved de videregående skolene i Bergen der overvekt av jenter er større enn i denne klassen.

Fransk-klasse

Kontaktlærer Stig Eide forklarer litt av det store jenteoverskuddet med at det er en klasse som skal fordype seg spesielt i fransk. En ukes opphold på en fransk skole hører blant annet med i undervisningsopplegget.

Men skal vi tro guttene, betydde ikke franskfordypningen noe for dem da de søkte seg til skolen. Men guttene understreker at skolens gode rykte har hatt mye å si.

Ville på toppskole

— Skolen er kjent for gode resultater. Det betyr mye, sier guttene.

Også tre av jentene som BT snakket med er enige; De ville gå på en toppskole.

Både Karen Kristin Wie, Celine Vindenes og Monica Linnea Ones hadde karakterer gode nok til velge skole på øverste hylle.

Og valget var lett. Det ble BHG fordi skolen ligger i sentrum og er kjent for flinke lærere og flinke elever.

Ennå har elevene bare vært to uker i klassen. Guttene har knapt rukket å lære seg navnene på klassevenninnene.

Må jobbe for å bli sett

Men til BT innrømmer de at det kan bli anstrengende å hevde seg blant så mange flinke jenter.

— Her må vi nok jobbe litt ekstra for å få oppmerksomhet hos læreren. Jentene vil gjerne være klassens yndlinger og pleier å være flinke til å gjøre seg bemerket hos læreren, sier de tre. Og smiler ertende til jentene.

FIKK JENTESJOKK: Vegard Skulstad (til venstre blant guttene), Ken Are Tøsse og Gjert Hermansen fikk «jentesjokk» da de begynte i klasse 1c på Bergen Handelsgymnasium for knapt to uker siden. I jenteflokken befinner seg: Margaret Abebe, Katrin Bruce, Anne Marthe Drønen, Bettina Rognås Ellefsen, Bodil Erdal, Henriette Follestad, Linn-Therese Forthun, Susanne Grønner, Dagrun Haugland, Lovise Krossby, Lise Leversen, Monica Ones, Anja Pavlic-Piljic, Birthe Riisnes, Ina Ronæss, Maren Rosendal, Amanda Schøtt, Emilie Sundt, Mari Sætre, Celine Vindenes, Karen Kristin Wie og Kine Ørsje.

AKTIVE JENTER: ¿ Er dette rett?spør Ina Ronæss og viser lærer StigEide kalkulatoren sin. Foran sitterAnja Pavlic-Piljic (til venstre), KineØrsje, Henriette Follestad og EmilieSundt med regneoppgavene.
Dolmen, Siv