I Bergen forhørsrett ble kvinnen i går varetektsfengslet for fire uker, siktet for brudd på straffelovens paragraf 227 om trusler som kan fremkalle alvorlig frykt. Hun nekter å la seg frivillig innlegge på en psykiatrisk institusjon.

— Min eneste kommentar er at det beste ville vært om helsevesenet tok seg av dette, og ikke fengselsvesenet, sier politiadvokat Anette Vangsnes.

35-åringen erkjenner ikke straffskyld for å ha fremsatt trusler, og skal i avhør ha sagt at dette bare var tanker hun ville lufte overfor helsepersonell.

På grunn av innholdet i samtalene valgte legen å gå til politiet. Påtalemyndigheten mener truslene er like reelle selv om de ikke ble uttalt direkte til foreldrene.

Bakgrunnen for kvinnens aggresjon er at barnevernet har plassert sønnen hennes hos barnets besteforeldre.

— Grunnlaget for ønsket om fengsling er at vi frykter truslene ville bli satt ut i livet, sier politiadvokat Vangsnes.

Kvinnen ble pågrepet fredag og avhørt dagen etter. I kvinnens forklaringer skal det ha gått frem at drapstankene på et tidspunkt inkluderte hvordan hun skulle skaffe seg et våpen. Hun mener selv tankene var blitt så detaljerte - og skremmende - at hun for kort tid siden ville samtale med helsepersonell.

Til politiet skal hun ha forklart at tankene hennes tok en annen retning enn hun selv ønsket. Hun var skremt av sine egne forestillinger og ønsket hjelp. På et tidspunkt skal hun ha vært redd for at hun ikke kjente grensen mellom drapstankene og det å utføre selve handlingen.

Selv skal kvinnen være av den oppfatning at hun for tiden er frisk, men trenger psykolog. Hun har tidligere vært innlagt på psykiatrisk institusjon.

Kvinnens forsvarer Jan Christian Alvheim ønsker ikke å kommentere saken.