Tirsdag ettermiddag stanset politiet en utenlandsk mann og hans hund.

Da eieren ikke kunne vise dokumentasjon på at den firbeinte hadde de nødvendige vaksinene, tok politiet hunden fra ham.

— Opptrådte truende

Onsdag møtte mannen hos Mattilsynet på Bontelabo. De stiller strenge krav for å hindre at smittsomme sykdommer utbres når folk kommer til landet med sine kjæledyr.

De ansatte ved Mattilsynet kunne ikke hjelpe mannen, og ba ham forlate lokalene. Det gikk mot slutten av arbeidsdagen, men mannen nektet å gå.

Klokken 15.37 ble politiet tilkalt. Først klokken 17.20 var oppdraget utført. Da var mannen blitt ført i håndhjern ut av Mattilsynets lokaler til politibilen utenfor.

— Han er satt i forvaring etter at han opptrådte truende. Politiet tok hunden fra ham tirsdag. Han manglet nødvendig dokumentasjon for å ta den inn til landet, sier Ole Jakob Malmø, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Anmeldt for trusler

Han kjenner ikke til hva som nøyaktig skjedde i Mattilsynet lokaler i ettermiddag.

Jourhavende politijurist Eli Valheim ønsker ikke å opplyse hvilke trusler mannen skal ha fremsatt da han var på Mattilsynet.

— Han er anmeldt for trusler, og blir sittende natten over i arresten. Hunden hans manglet nødvendig dokumentasjon på at vaksiner er i orden, sier hun.

Nå er hunden hos et omplasseringssenter for dyr, mens eieren er i politiets arrest.

Tror på løsning

Distriktssjef Aslaug Sandvin i Mattilsynet sier hun ennå ikke vet nøyaktig hva mannen sa, men at hennes ansatte har lav terskel for å ringe politiet.

— Han var veldig fortvilet, og det ble sagt noe som ble oppfattet som truende. Det skal også ha vært en del språkforvirring, sier Sandvin til bt.no.

Hun har troen på at saken løser seg før helgen.

— Mannen hadde en del papirer, som vi skal gå gjennom torsdag eller fredag. For alt vi vet kan det hende at alt er i orden likevel, sier distriktssjefen.