For Marit Ranveig Kråkenes (22) ble det alt annet enn en hyggelig tur med Fylkesbaatane fredag. Marit skulle reise til sine foreldre i Nordfjord sammen med sin lille datter Julia (tre måneder), for å være der i sommer.

Med baby, barnevogn, en blytung koffert og to bager hadde Marit hendene fulle. Da hun kom inn på Strandkaiterminalen viste det seg at kortterminalen hos Reiseservice var nede, slik at hun ikke fikk betalt billetten med kort. Hun ble bedt om å gå bort på Kløverhuset for å ta ut penger.

Ville ikke passe bagasjen

— Alle oppbevaringsboksene var opptatt. Det var umulig for meg å få med meg datteren min og all bagasjen, så jeg spurte både om jeg kunne få sette igjen bagasjen min i skranken og hos to vaktmenn på et kontor mens jeg tok ut penger. Svaret var nei. Jeg prøvde å få plassert bagasjen i båten, men fikk til svar at det var for tidlig å sette bagasje om bord. Jeg møtte svært lite velvilje, til tross for at jeg sto der med en liten baby. Det var jo ikke min feil at kortterminalen var nede, sier Marit.

Marit har reist med Fylkesbaatane en rekke ganger, men dette var første gangen hun skulle ha med seg babyen.

Til slutt måtte Marit sette fra seg kofferten og bagene på terminalen, mens hun tok med seg Julia og gikk for å ta ut penger. Inne på Kløverhuset viste det seg at terminalen var nede der også, så Marit måtte gå et stykke før hun fant en terminal som virket.

— Da jeg kom tilbake var kofferten borte, mens bagene sto der. I kofferten lå alle vitnemålene mine, arbeidsattester, gaver til min far og min niese, og alle de nye klærne jeg hadde kjøpt for å ha noe å bruke etter fødselen. Kofferten inneholdt også andre ting av stor personlig verdi for meg, sier Marit fortvilet. Hun hadde med seg mye bagasje fordi hun skal tilbringe hele sommeren hos foreldrene på Måløy.

Tyveriet ble anmeldt til politiet samme dag.

- Har full forståelse, men...

Kofferten er i grønt stoff med brune skinnstikninger. Den er stor, og veide rundt 30 kilo. Marit håper inderlig at hun i det minste kan få tilbake de viktige papirene dersom noen finner dem.

— Vi har full forståelse for at hun var i en vanskelig situasjon, men det var umulig å sette bagasjen hennes bak skranken. Da ville vi ha sperret en nødutgang, og det kan vi ikke gjøre. Det er et problem at vi har for få oppbevaringsbokser, men vi har et prosjekt på gang for å få flere bokser på terminalen. Generelt vil vi oppfordre alle reisende til ikke å gå fra bagasjen sin, sier markedssjef Heidi Hauge i Fylkesbaatane.

MISTET PAPIRER: Mens Marit Ranveig Kråkenes jaktet på en minibank sammen med datteren Julia, ble kofferten med masse viktige papirer stjålet på Strandkaien.
Foto: Kari Råsberg