Hun er assisterende anleggsleder i firmaet LAB som bygger 111 nye leiligheter i Hansaparken.

— Det forsvinner ting fra byggeplasser gjentatte ganger. Det er et stort problem. Folk stjeler alt de kommer over, forteller Keiseraas.

I løpet av helgen har tyver tatt seg inn i parkeringshallen i Hansaparken.

— Vi hadde låst ned en mengde elektrisk utstyr i en tilhenger. Da vi kom på jobb var låsen brutt opp, og alt fra boremaskiner og sveiesapparat til boltekuttere og lasere var stjålet, sier montør Joar Probert (32).

— Det er ikke privatfolk som tar sånt utstyr, tror han.

Til sammen skal det være stjålet utstyr for rundt 200.000 kroner denne gangen. I tillegg må en gravemaskin sendes til reparasjon fordi noen skal ha helt salmiakk på tanken.

— Ingenting får stå i fred. Til og med et førstehjelpsskrin ble stjålet for ikke så lenge siden. Det er veldig dumt at det er så mye som forsvinner. Det blir jo store summer til slutt, sier Keiseraas.

Flere entreprenører er i sving på anleggsplassen. Omtrent samtlige har opplevd å bli frastjålet utstyr, ifølge Keiseraas.

— Vi har gjerder, men det er vanskelig å stenge av en byggeplass fullstendig. Spesielt ille er det når man begynner å bli ferdig med leiligheter og hus. Da forsvinner alt fra kjøleskap til komfyrer, sier hun.

De vil nå iverksette tiltak for å hindre tyveri i fremtiden.

ANE BØRHAUG
ANE BØRHAUG