KRISTIN JANSEN

— Maskinen er full av musikk. Det var nesten ikke mer plass igjen på harddisken. Jeg har mistet 80-90 låter og skisser, sier Stockhaus.

23-åringen er svært fortvilt over tyveriet. Musikken han har mistet skulle brukes på den planlagte soloplaten. Nå må den utsettes i minst et år dersom han ikke får utstyret sitt tilbake.

— Jeg har jobbet med dette lenge og var så utrolig fornøyd. Jeg visste hvordan platen skulle bli. Nå er alt satt tilbake både økonomisk og kreativt, sier han.

Stockhaus oppdaget tyveriet i dag. Noen hadde tatt seg inn på hybelen hans på Nygårdshøyden gjennom en låst bakdør og endevendt rommet.

— Det så ut som en slagmark. 100 blader og bøker lå strødd ut over gulvet, sier han.

Tyvene som tok seg inn på hybelen hans fikk i tillegg til laptopen med seg digitalt opptaksutstyr, to fotoapparat, to digitale videokamera, en cd-brenner, en tysk gitar fra 60-tallet og en dj-bag med cirka hundre plater.

— De må ha visst om at jeg hadde så mye utstyr. Ellers tror jeg ikke de hadde brutt seg inn på den måten, sier Stockhaus.

Selv om han ikke er forsikret er han likevel mest opptatt av musikken som er borte.

— Materialet er bygd opp fra grunnen av. Jeg kan nok huske noen av melodiene, men hva skal jeg med dem når jeg har mistet all musikken rundt, spør han.

Nå er håpet at noen som vet noe om tyveriet og utstyret hans tar kontakt. Stockhaus er til og med interessert i å kjøpe tilbake det han har mistet.

— Penger betyr ikke så mye som musikken jeg har laget, sier han.

FORTVILT: 23 år gamle Kristian Stockhaus er svært fortvilt over tyveriet. Musikken han har mistet skulle brukes på den planlagte soloplaten.
ASBJØRN SLETTEMARK