Da de ansatte hos Skiferindustri AS kom på jobb på utelageret i St. Halvards vei mandag 3. juni, oppdaget de det pussige skiltet. Senere samme dag oppdaget de at det manglet store mengder Otta Takskifer, den dyreste takskiferen. Totalt regner de med at skifer for mellom 100.000 og 120.000 kroner er borte.

Tømt midt på dagen

— En eldre dame og en ung jente brukte hele formiddagen lørdag 1. juni på å laste skifer inn i en personbil. De har gjort det helt åpenlyst, til hele nabolagets beskuelse, forteller salgsansvarlig Stig Blindheim i Skiferindustri AS.

Han sier de har spurt seg for i nabolaget, og i de to boligblokkene like ved lagerplassen er det mange som har observert de to kvinnene.

— Naboene som har sett dem mener at de kjørte en hvit Ford Fiesta. Men de er ikke helt sikre på bilmerket, sier Blindheim.

Han legger til at Skiferindustri AS utlover dusør til den som kan sette dem i kontakt med de to kvinnene.

- Kan ha vært i god tro

Fordi de to kvinnene har opptrådt så åpenlyst, ser ikke Blindheim bort fra at de kan ha sett skiltet og tatt skifer i god tro. Han håper at de leverer tilbake skiferen når de oppdager at det ikke var tillatt å forsyne seg.

— Dersom de kommer tilbake med skiferen kommer vi ikke til å politianmelde dem. Vi ønsker bare å få skiferen vårt tilbake. Men vi kommer til å levere en politianmeldelse dersom de ikke tar kontakt, sier han.

Ikke noe nytt problem

Takskifer er lett omsettelig, og Blindheim kan fortelle at tyveri av skifer ikke er noe nytt problem for Skiferindustri AS. De har flyttet virksomheten til Michael Krohns gate, og har for tiden bare et utelager i St. Halvards vei.

— Området er delvis inngjerdet, men det blir brukt som gjennomgangsvei til skole og butikk. Vi får knapt satt opp en ny port før den er klippet hull i. Vi har til og med fått klager på at hullet er for lite for tvillingvogner, forteller han.

Skiferindustri AS har likevel aldri tidligere opplevd et tyveri i så stor skala som forrige helg.

FREKT TYVERI: Salgsansvarlig Stig Blindheim fortviler etter at skifer til en verdi av mellom 100.000 og 120.000 kroner er fjernet fra utelageret til Skiferindustri AS i St. Halvards vei.
Foto: Rune Sævig