— Forsikringsselskapet dekker dagens verdi på båten, men jeg må ut med et betydelig mellomlegg for å skaffe meg ny, sier Pedersen.

Det siste tyveriet fant sted i Sædalen 7. mai.

— Jeg har hytte på Lindås. Den helgen tok jeg med meg båten til byen på en tilhenger for å benytte den sør på Sotra noen dager senere, sier han.

Pedersen parkerte båthengeren på et verkstedsområde i Sædalen. Neste morgen var både båt og tilhenger borte.

— Jeg hadde lås på tilhengergrepet. Likevel var alt kjørt bort, sier han.

Gir opp

Nå er han i ferd med å gi opp håpet om å få se sin karakteristiske fritidsbåt, en 16 fots hvit Pioner Viking, igjen. Båten var utstyrt med en 25 hk Tohatsu påhengsmotor.

— Jeg er pensjonist, og har brukt mye tid på å lete etter den. Skulle ikke forbause meg om den er kjørt utenbys og solgt. Den er nok over alle hauger, sukker den uheldige båteieren.

Samtidig burde det være lett å finne igjen båten. Det finnes nemlig ikke så mange av denne typen. Han kjøpte Pioneren for fire år siden, etter at den forrige båten hans også ble stjålet. Det var en skjærgårdsjeep med en 70 hk påhengsmotor. Tyvene klippet av både lås og kjetting for å få tilgang til båten. Båt og motor ble senere funnet igjen - ødelagt.

Taper penger

— Nå er jeg lei av dette. Jeg taper penger på tyveriene hver gang, sier Pedersen.

Den stjålne Pioneren var forsikret for 85.000 kroner. Forsikringsselskapet sier Pedersen får utbetalt 67.000 kroner for den. Det tilsvarer dagens markedsverdi.

— Skal jeg kjøpe tilsvarende båt ny nå, må jeg sikkert ut med rundt 100.000 kroner. Det betyr at jeg taper over 30.000 på tyveriet. Det samme gjorde jeg sist også, sier en ergerlig Harald Pedersen.

Tyveriet er anmeldt, men heller ikke politiet har sett snurten av den stjålne båten.

<b>FORGJEVES LETING:</b> Harald Pedersen har brukt flere dager på å lete etter sin stjålne Pione (bildet), men uten å finne den.