— Nå aner jeg ikke hvilke kvelder folk har bestilt bord. Det kan bli spennende å komme på jobb i tiden fremover, fortviler innehaver Vibeke Bjørvik.

I løpet av torsdag natt brøt noen seg inn i bilen hennes i smauet ved restauranten i Kong Oscars gate.

Magert utbytte

Med mindre tyven er i restaurantbransjen, var utbyttet magert. Men for Bjørvik er resultatet trist som et seigt kjøttstykke:

— Bookingboken min er borte. I den hadde jeg skrevet ned alle reservasjoner for hele året. Til og med julebord lå inne, og nå må jeg prøve å rekonstruere hele listen, sier hun.

Kafe Krystall har bare fire bord, og er derfor stort sett oppbestilt i god tid på forhånd. Størrelsen gjør at Bjørvik ikke har mye å gå på i forhold til mulige overbookinger.

— Dersom jeg ikke får boken tilbake eller rekonstruert den, tør jeg nesten ikke å ta nye bestillinger fremover. Neste uke har jeg i hodet, men fremover vil jeg få store problemer. Jeg kan ikke risikere at det dukker opp for mange gjester en kveld, sier hun.

Derfor ber hun gjester som har bestilt bord, om å ta kontakt på ny for å bekrefte reservasjonen sin.

Lover dusør

Tyveriet er politianmeldt, men vil neppe bli prioritert høyt. For med unntak av bookingboken hadde resten av tyvegodset liten verdi.

— Vognkortet og noen papirer, et deksel til sikringen og et par cd-er. Det virker ikke så veldig gjennomtenkt, dette tyveriet, sier Bjørvik.

Nå oppfordrer hun tyven til å la nåde gå for rett og levere tilbake boken. Samtidig frister hun med dusør på 3000 kroner til den som gir henne boken tilbake.

LITT AV EN SUPPE: Vibeke Bjørvik har mange reservasjoner til Kafe Krystall utover sommeren og høsten. Men boken der alle er skrevet ned, er blitt stjålet.