Natt til lørdag har det vært innbrudd i Deloittes lokaler i Damsgårdsveien på Laksevåg.

— Vi fikk melding om at rundt 100 PC-er skal være stjålet, forteller operasjonsleder Ole Geir Magnussen ved Hordaland politidistrikt.

Etter en nærmere opptelling bla tallet nedjustert til mellom 50 og 70 PC-er. Nå viser det seg at det riktige tallet er 34.

Ryddige tyver

  • Vi er 100 ansatte, og har ikke helt oversikt over hvor mange som har tatt med seg laptop-en hjem i helgen. Men det er snakk om mellom 50 og 70 bærbare PC-er, sier kontorleder i Deloitte, Helge Roald Johnsen til bt.no.

Han fikk den dårlige nyheten tidlig lørdag morgen.

Foreløpig er det et mysterium hvordan PC-tyvene har tatt seg inn i bygningen i Damsgårdsveien, som eies av Frydenbø. Ingen ruter ser ut til å være knust, og man trenger adgangskort og koder for å ta seg inn i de velsikrede lokalene i bygningen.

— Vi har ikke funnet noen spor etter innbrudd. Og bortsett fra at alle PC-ene er borte, er det lite som tyder på at det har vært folk i lokalene i løpet av natten. Ingenting annet er rørt, og lokalene er ryddige, sier Johnsen.

DNA-spor

– Det viser seg at antallet pc-er som er forsvunnet er 34. Flere ansatte enn man først trodde hadde tatt pc-en med seg hjem, sier tyverisjefen i Bergen sentrum, Siri Doksæter.

På åstedet er det sikret DNA som muligens stammer fra gjerningspersonene.

– Det stammer fra steder som vi regner med er berørt av tyvene. Men om vi får «match» med en profil, det gjenstår å se. Dessuten er det lang ventetid på slike DNA-prøver, fra én til to måneder, sier Doksæter.

Det finnes ikke overvåkingsbilder fra lokalene.

All info er kryptert

De bærbare PC-ene som er stjålet, er i daglig bruk av de ansatte i rådgivningsselskapet Deloitte, og er toppen et par år gamle. Nå er tyveriet politianmeldt.

— Vi kommer til å bruke litt tid på å få ting opp og gå igjen. Men all informasjon på PC-ene er kryptert - og vi har backup av alt, understreker Johnsen.

Han sier at firmaet aldri har vært utsatt for noe lignende.

— Det er guffent når slike ting skjer.

Politiet driver lørdag åstedsundersøkelser i firmaets lokaler.

Hanne Farestvedt