— Jeg kan bekrefte at de har meldt seg, sier Ola Thune, som har etterforsket Frantzen-saken for TVNorge-programmet «Savnet».

Etter at episoden om den savnede Søfteland-kvinnen ble sendt mandag den 30. oktober har privatetterforskeren fått en rekke tips i saken.

Allerede i mai 2005 gikk Ola Thune ut i mediene for å etterlyse de to mennene som skal ha gitt Trine Frantzen haik til Esso-stasjonen på Danmarksplass.

Men den gang hørte han ingenting.

- Navngitt venn var ute etter henne

— Grunnen til at de ikke meldte seg den gang er ganske enkelt at de ikke var klar over hva som hadde skjedd. Det gikk først opp for dem da de så programmet på TVNorge, sier Ola Thune.

Fra bensinstasjonen på Danmarksplass skal Trine Frantzen ha ringt sin søster, Mona Indrevær, for å be om å få overnatte hos henne. Indrevær har fortalt at hun også fikk snakke med en av mennene som ga søsteren skyss.

På det tidspunktet skal Trine Frantzen ha virket oppkavet og redd, og ha fortalt søsteren at en navngitt venn var ute etter henne.

— De to mennene bekrefter langt på vei søsterens historie. Men jeg vil gjerne få understreke at vi ikke har grunn til å tro at de er noe som helst annet enn vitner i denne saken. De er overhodet ikke mistenkt, sier Thune.

Vil avhøre to vitner

Politiet ønsker å avhøre de to vitnene.

— Politiet er kjent med at identiteten til de to muligens er kjent for Ola Thune. Det har vært et poeng underveis å finne ut hvem disse kunne være, så dette er personer vi vil snakke med. Jeg går ut fra at Ola Thune vil medvirke til at vi blir kjent med hvem de er, sier politiadvokat Kåre Songstad.

Privatetterforskeren mener haiketuren må ha skjedd natt til 7. mai, etter at Trine Frantzen dro fra en fest i Øvsttunveien. Klokken 00.25 den natten skal 32-åringen ha blitt observert haikende langs veien på Skjoldskiftet av en kvinnelig bekjent, og 20 minutter senere skal hun ha ringt søsteren sin fra bensinstasjonen.

— Vi vil kontrollere tidspunktet ved hjelp av mulige elektroniske spor som kan knyttes opp til konkrete hendelser eller handlinger, sier Thune.

Etter programmet ble han også kontaktet av noen som mener de så Trine Frantzen etter at hun ringte på hos venninnen sin på Wergeland. Dette besøket har til nå vært regnet som den siste sikre observasjonen av Trine.

SØKER SVAR: Drapsetterforsker Ola Thune har engasjert seg i Trine Frantzen-saken siden mars 2005. Den savnedes søster, Jannicke Frantzen, føler han har hjulpet henne et langt skritt nærmere sannheten om forsvinningen. FOTO: HELGE HANSEN
Helge Hansen