Den siktede kom til rette ved 18.30-tiden i kveld.

— Han ble funnet i Olav Kyrres gate, og er nå i politiets varetekt, sier operasjonsleder Stiegler.

46-åringen sitter foreløbig fengslet i sentrum.

Raskt pågrepet

Fengselsledelsen ble raskt klar over at siktede ikke returnerte til fengselet. Han ble pågrepet av politiet bare en time etter at han ble meldt savnet. Den siktede i Frantzen-saken soner en dom på 120 dager ved Bjørgvin fengsel. Fengselet er åpent, noe som innebærer lavere sikkerhetsnivå. De innsatte er verken innelåst eller plassert i celler. Nå vil siktede antakelig overflyttes til et annet fengsel.

— Han kommer nok ikke tilbake til Bjørgvin. Dersom en innsatt unnlater å komme tilbake, er det standard prosedyre å overføre ham til lukket fengsling, sier fengselsleder Harald Åsaune.

Medvirket

Trine Frantzens samboer og en kamerat (46) ble pågrepet i saken 6. februar i år og siktet for drapet på Trine Frantzen. Siktelsen mot 46-åringen ble senere nedjustert. Han er nå siktet for å ha medvirket til å fjerne bevis.

Politiets hypotese er at Frantzens samboer drepte Trine i forbindelse med en fest 7. mai 2004, og at 46-åringen hjalp til med å fjerne liket.

— Mannen har latt være å komme tilbake til fengselet. Det er ingen dramatikk, sier operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt.

Stiegler vet ikke når rømlingen skulle vært tilbake. Politiet sjekker nå mannens bopel og omgangskrets for å forsøke å finne ham. Alle utegående patruljer er informert om saken.

Sonet allerede

Gulating lagmannsrett ga i mars politiet medhold i at de kunne holde Trine Frantzens tidligere samboer og han kamerat varetektsfengslet til 7. april. Politiet valgte likevel å løslate de to 30. mars.

Frantzens ekssamboer sonet en dom da han ble pågrepet og siktet for å ha drept Trine Frantzen. Han er nå ført tilbake til soning av denne dommen.

Også samboerens kamerat, som er siktet for å ha hjulpet til med å fjerne liket av Frantzen, ble overført til soning av en gammel dom.

RØMTE: En av de to som er siktet (t.v. og t.h.) for å være involvert i drapet på Trine Frantzen, har rømt fra Bjørgvin fengsel. ARKIVTEGNING: GUSTAV KVAAL