— En 26 år gammel fransk turgåer er siktet for å ha angrepet to arbeidere på Nordneshytten med kniv. Mannen skal uten foranledning og helt tilfeldig ha gått til angrep. De klarte å avverge situasjonen, men det ble et slagsmål som endte med at den mistenkte turgåeren selv ble skadd, opplyser operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt Kjersti Eidsnes til NTB.

Det var en av de to hyttearbeiderne som selv meldte fra om hendelsen til politiet klokken 10.22. De skal være av litauisk opprinnelse.

Blodig førstehjelpsutstyr i terrenget ved Nordneshytten fredag.
OVE SJØSTRØM

Siktede på sykehus

Det er politiet i Åsane som skal etterforske saken, men Nils Inge Romslo har få opplysninger.

— Jeg har ikke sett rapporter og kan ikke si noe, sier etterforskningslederen ved Bergen Nord politistasjon.

Politiet vil i løpet av dagen forsøke å få avhørt de to mennene som jobbet på hytten.

Den siktede mannen er innlagt ved Haukeland universitetssjukehus.

— Vi har en patrulje på sykehuset som passer på, sier Frode Kolltveit, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Ved 15-tiden opplyser sykehuset at franskmannen er lettere skadd.

Blodspor utenfor hytten

De tre skadde ble fløyet ned fra fjellet med luftambulanse til sykehusets helikopterplass på Grønneviksøren. Derfra ble 26-åringen kjørt med ambulanse til Haukeland universitetssjukehus, mens de to andre ble kjørt til legevakt for sjekk. Politiet vet foreløpig ikke noe om foranledningen til hendelsen.

BT kom til Nordneshytten ved 13-tiden fredag. Det var ikke mennesker der.

Gjennom vinduene så BT inn i hytten. Alt så ut til å være i skjønneste orden, og det var ikke tegn til blod. Utenfor hytten var det blodflekker flere steder. Det kan tyde på at kampen mellom de tre mennene har pågått utenfor hytten.

I terrenget lå også plaster og blodig førstehjelpsutstyr. Hytten var låst, men gjennom vinduene kunne vi se at det ikke var tegn til kamp. Alt så ryddig og greit ut inne i hytten. Det så ut til at kjøkkenet var i ferd med å bli pusset opp. Dessuten var det malingsutstyr i hytten.

— Det var to menn som drev med oppussingsarbeid på hytten, sa Kjersti Eidsnes, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til BT tidligere i dag.

Til avhør

De to litauerne skal etter behandlingen hos legevakten, til avhør hos politiet i ettermiddag. Tilstanden til de to skal være bra.

— Den siktede franskmannen ligger på Haukeland til imorgen formiddag. Han er dermed ikke avhørt, sier operasjonsleder Frode Kolltveit fredag kveld.

Mye i saken fremstår fortsatt uklart.

— Det er nå opp til etterforskningen å finne ut av hva som har skjedd, sier Kolltveit.

BLODSPOR: Utenfor Nordneshytten fredag.
OVE SJØSTRØM
NORDNESHYTTEN: Stille og rolig på Nordneshytten etter det voldsomme slagsmålet.
OVE SJØSTRØM