En bergenser i 50-årene er tiltalt for å ha tatt imot fem kilo hasj i juli 2012. Han skal også ha fått overlevert 24.468 tabletter. Prøver i ettertid viste at pillene ikke inneholdt narkotiske stoffer.

Tre biler stanset

Mannens navn kom for dagen da politiet etterforsket den såkalte albanerligaen som ble stanset med narkotika i Arnanipatunnelen 31. oktober 2012.

Da kom tre biler mot Bergen. En av dem inneholdt narkotika. De to andre var følgebiler, mener politiet. Mennene som ble pågrepet, ble siden dømt i Bergen tingrett. De har alle anket, og saken skal opp i Gulating lagmannsrett til høsten. Også i Arnanipatunnelen ble det benyttet en gammel Saab for å frakte narkotikaen.

Funnet død

Etterforskningen av denne saken førte politiet til en mann i 50-årene bosatt i Bergen sentrum. Politiet mener to svenske menn sto bak leveringen. Den ene av dem ble siden funnet død i Sverige.

— Den tiltalte knyttes til saken gjennom vitneforklaring og teledata som kom opp i forbindelse med etterforskningen etter beslaget som ble gjort i Arnanipatunnelen, sier statsadvokat Benedicte Hordnes.

- Sikkerhetshensyn

Hun mener det kan bevises at en eldre Saab kom til Bergen 16. juli 2012. I bilen lå fem kilo hasj og det store partiet med tabletter. Bilen ble parkert på et ukjent sted.

— Vi vet ikke hvor det var, men bilen var ikke inne gjennom bompengeringen i Bergen før narkotikaen ble hentet. Kurerene dro tilbake til Sverige, og bilen sto igjen i Bergen.

— Hvorfor det?

— Vi mener dette ble gjort av sikkerhetshensyn, svarer Hordnes.

Det har ikke lyktes BT å få kommentar fra den tiltalte bergenseren eller hans forsvarer.