Mannskapet på den over 100 meter lange lastebåten som grunnstøtte i Hardangerfjorden natt, har forklart at ulykken skyldtes teknisk svikt.

— Båten har kjørt rett på land, men med lav fart og fjære har den nærmest sklidd på land, og derfor er det ikke blitt alvorlige skader. De har vært heldige, sier politibetjent Geir Telle til NRK.

Beboere meldte fra

Et mannskap på 12 personer var om bord da lastebåten «Norrland», som er 107 meter lang, grunnstøtte på vei inn i Sørfjorden i 03-tiden.

Politiet ble varslet først tre timer senere, da beboere i området som så lastebåten stå på grunn tidlig i grålysningen og meldte fra.

IMG_0062.jpeg
LESERBILDE

Politiet har tatt prøve av det polske mannskapet, og alle var edru.

Ifølge NRK var andrestyrmannen alene på broen da det gikk galt. Han har forklart at grunnstøtingen skyldtes en teknisk svikt.

Båten ville ikke svinge

— Han skulle svinge til høyre inn i Sørfjorden, men båten reagerte ikke, sier Telle til NRK.

Andrestyrmannen forsøkte å endre kurs, satte ned hastigheten, og forsøkte å starte systemene på nytt, men båten traff land før han kom så langt.

Ingen personer ble skadet i forbindelse med uhellet, og det var heller ingen lekkasjer. Politiet opplyser at båten skal undersøkes av dykkere før en slepebåt skal trekke den av land.