I verdenscupstevnet, som ble arrangert i Italia, var det 1100 deltakere med. På Voss var det bare rundt 100 utøvere med i vestlandsmesterskapet.

— Det er litt annerledes å konkurrere regionalt etter at du har vært med i verdenscupen. I verdenscupstevnet var det litt kaotisk, mens på Voss var det avslappende, smiler Øyvind.

Han tok gull i mønster i Italia, og i vestlandsmesterskapet ble det ikke overraskende også gull. Marielle Lind tok sølv i mønster i Italia, og også hun tok gull på Voss.

— Det er viktig å være med i de lokale stevnene også. Jeg synes det er kjempegøy, og så har jeg mange venner som er med, smiler 17-åringen.

Helt sprøtt

Ingen av de to taekwondoutøverne hadde ventet å ta mønstermedaljer i verdenscupen. Øyvind hadde forberedt seg mest på kamp, og tok mønsterkonkurransen med på kjøpet.

— Jeg hadde trent veldig lite på mønster, og det gjorde at jeg hadde et veldig avslappet forhold til det. Gullet var uventet, men det var utrolig artig å vinne. Jeg måtte samle meg litt før jeg ringte hjem og fortalte det, ler han.

Marielle hadde fokusert mest på mønster, men hadde likevel ikke trodd at det skulle bli medalje.

— Jeg hadde ingen forventninger. Å ta sølv er egentlig helt sprøtt. Bare å være med er en helt sinnssyk opplevelse som ikke kan beskrives - det må oppleves, synes hun.

Ser opp til treneren

For de to bergenserne betyr det mye å oppnå så sterke resultater internasjonalt.

— Det viser at all treningen og tiden du bruker på det, nytter. Vi ser at vi kan nå toppen, påpeker Øyvind.

Han gir mye av æren til hovedtreneren i Bergen Taekwon-Do Klubb, Vegard Iversen. Iversen var tidligere konkurranseutøver og tok blant annet EM-gull i 93 og VM-gull i 95. Nå er han landslagssjef i tillegg til å være klubbtrener.

— Vi ser veldig opp til ham, innrømmer Øyvind.

Til tross for medaljer i både verdenscupen og vestlandsmesterskapet kan ikke Marielle og Øyvind hvile på laurbærene. Allerede om to uker er det NM på Askøy, og da må landslagsplassene forsvares.

— Kun de beste i hver klasse blir sendt til de viktigste stevnene, så NM er veldig viktig, fastslår Øyvind.

FLYGESPARK: Øyvind Stokland Røthing (18) tok gull i mønster i et verdenscupstevne i ITF Taekwon-Do.
SPRØTT: Marielle Lind (17) syntes det var helt sprøtt å ta sølv i et verdenscupstevne.